Sursa foto: Presamil.ro

Adina Călin, în calitate de director al departamentului de produse și servicii al CEC Bank, a dezvăluit numărul românilor care dețin depozite bancare cu valoare de peste 100.000 de euro.

„Undeva un pic peste 50.000 de persoane au depozite de peste 100.000 euro în toată România, cam 53.000 de persoane, nu mă refer doar la CEC Bank, ci la nivel de țară. Fac mențiunea că poate fi același client de mai multe ori, adică poate avea depozite la cinci bănci și apare astfel de cinci ori. Nu știm care este probabilitatea ca un client să fie de mai multe ori. Nu primim astfel de informații. Raportat la o întreagă populație, este destul de puțin”, a declarat, la podcastul lui Mihai Morar, Adina Călin.

Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) este responsabil cu garantarea depozitelor bancare în România și este singura schemă oficială de garantare recunoscută pe teritoriul țării.

FGDB este schema oficială de garantare a depozitelor bancare din România, care garantează o sumă maximă de 100.000 euro per deponent per bancă, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

Un depozit care depășește această sumă poate fi garantat prin constituirea unui depozit la o altă bancă. Toate soldurile creditoare, inclusiv dobânzile, din conturile bancare, cum ar fi cele de economii, la termen sau curente, sunt considerate depozite eligibile.

Sursa: dcnews.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *