Atunci când a lovit „uraganul de foc”, sirenele de avertizare din Maui au rămas tăcute. Odată o capitală regală hawaiiană, Lahaina s-a transformat acum într-o adevărată crematorie, conform raportului BBC.

Aproape 100 de vieți pierdute au fost confirmate, transformând incendiile din Lahaina în cel mai grav bilanț de pierderi umane din SUA în ultimul secol.

Cu toate acestea, doar o mică parte de 3% din rămășițele carbonizate din Lahaina au fost examinate până în prezent, ceea ce intensifică îngrijorările că bilanțul victimelor va continua să se înrăutățească.

„Niciunul dintre noi nu cunoaște încă dimensiunea cu adevărat”, a avertizat șeful Pelletier, vizibil emoționat.

Zeci de supraviețuitori și-au împărtășit cu BBC relatări despre modul în care au reușit să scape sau despre pierderile suferite, contribuind la construirea unei perspective mai detaliate asupra tragediei petrecute marți. În acea zi, incendiile care se răspândeau cu o viteză de un kilometru pe minut au devastat orașul.


Există un element comun în relatări: rezidenții afirmă că nu au primit nicio notificare oficială înainte de a fugi pentru a-și proteja viețile, ceea ce ridică semne de întrebare îngrijorătoare despre cât de eficient este răspunsul în situații de urgență și dacă oameni mai mulți ar fi putut fi salvati.

Mai multe informații găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *