Miercuri, Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor București, a afirmat că este mai eficient pentru statul român să implementeze tehnici terapeutice inovatoare în țară decât să deconteze proceduri efectuate în străinătate. În cadrul unei conferințe organizate de Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), ea a pledat pentru o reglementare legislativă care să faciliteze accesul la terapii inovatoare și să susțină inovația în domeniul medical.

Poiană a subliniat că, deși medicii pot avea acces la tehnici terapeutice inovatoare, mulți pacienți sunt nevoiți să meargă în străinătate pentru a beneficia de acestea. Ea a argumentat că costurile pentru decontarea procedurilor efectuate în afara țării sunt mai mari decât implementarea acestora în România, aducând în discuție beneficiile pentru pacienți și calitatea vieții acestora.

Președinta Colegiului Medicilor București a insistat asupra necesității unei reglementări legislative care să asigure accesul la terapii inovatoare, subliniind importanța inovației în medicină. Ea a adăugat că, indiferent de pregătirea unui medic, este esențial ca acesta să lucreze într-un sistem de sănătate care să îi permită diagnosticarea ușoară și accesul la tehnici terapeutice generale și inovatoare.

De asemenea, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, Radu Gănescu, a evidențiat importanța colaborării între asociațiile de pacienți, producători și autorități pentru asigurarea accesului la tratament pentru toți bolnavii. El a subliniat necesitatea unei implicații mai mari a asociațiilor de pacienți și a autorităților în promovarea accesului la tratamente, menționând că informarea și educația pot contribui la creșterea nivelului de conștientizare în rândul pacienților.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *