logo
RNTV Live

Cătălin Cîrstoiu preia conflictul lui Sorin Grindeanu cu Nicușor Dan: ‘Metrorex trebuie transferat la PMB / Acesta este punctul central’

catalin_cirstoiu
Theo Tănăsescu

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD-PNL la Primăria Capitalei, susține că Metrorex ar trebui să fie subordonat Primăriei Capitalei. El argumentează că este necesară o integrare a tuturor mijloacelor de transport într-un sistem unitar: “Aceasta este soluția cheie”.

„Vreau să fiu convins că metroul este o soluție fiabilă, am văzut singur că timpii de deplasare sunt mult mai scurți așa că fac acest demers în mod evident, dincolo de pozele frumoase pe care le aveți din metrou, în sensul de a arăta că Metrorex trebuie să vină la Primăria Capitalei. O să repet gestul, pentru că eu consider că trebuie să fii aproape de oraș și asta este cel mai important. Eu pacienții nu mi i-am consultat prin internet, am avut o relație directă cu ei și asta și vreau să fac dacă m-am angajat în acest demers”, a spus Cătălin Cîrstoiu.

El afirmă că a mers de două ori cu metroul în această săptămână.

„Înainte de săptămâna aceasta, am fost cu metroul de la Străulești până la Gara de Nord, și înapoi, am fost cu copilul. Am mers și cu tramvalul 45 tot cu copilul. Eu încerc să îmi cresc copilul normal, iar dacă m-am angajat în demersul de a face ordine în oraș și de a însănătoși orașul, cred că trebuie să promovez în primul rând eu asta. (…) Oamenii sunt foarte frumoși, care merg cu mijloacele de transport în comun, iar părerea mea este că trebuie realizată o interconectare a tuturor mijloacelor de transport în comun într-un sistem integrat, asta e cheia. Văd zilnic, și când sunt cu mașina, că autobuzele sunt foarte pline, tramvaiele la fel, troleibuzele la fel și asta se datorează lipsei oricărei preocupări a Primăriei Generale și a lui Nicușor Dan de a îmbunătăți mijloacele de transport în comun. Soluția este reprezentată de benzi unice pentru mijloacele de transport, asta trebuia făcut de mult. Dacă avem și metroul și imaginăm și niște intermodale, cred că lucrurile merg bine”, a încheiat Cîrstoiu.

Metrorex, mărul discordiei între Ministerul Transporturilor și Primăria Capitalei


Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, insistă ca Metrorex să fie în administrarea Primăriei Capitalei, însă Nicușor Dan nici nu vrea să audă, atâta vreme cât nu are şi un buget asigurat pentru asta.

„Îl rog de 2 ani de zile pe Nicușor Dan să preia metroul, sunt absolut uimit, e singurul primar de după Revoluție care n-a vrut și nu vrea să preia metroul. (…) Nu poți să discuți de un sistem integrat de transport în București fără metrou”, a spus Grindeanu.

Primarul Nicușor Dan spune că o discuţie referitoare la preluarea Metrorex de către municipalitate ar putea avea loc după alegeri. În principiu, ar fi de acord, însă are o condiție clară.

„Condiţiile în care acceptăm este ca toată finanţarea de care metroul are nevoie să ne fie asigurată, pentru că, în momentul acesta, dacă noi am prelua fără o sursă de finanţare, ne-am dezechilibra foarte tare bugetul”, a fost reacția lui Nicușor Dan.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor