Sursă foto: Economedia

Marți, va fi propusă o nouă serie de modificări la bugetul pe termen lung al UE, în ideea de a sprijini Ucraina în următorii ani. Pe lângă acestea, și pentru a face faţă unor costuri mai mari cu serviciul datoriei pentru emisiunile comune de obligaţiuni, au declarat mai mulţi oficiali europeni consultaţi de Reuters.

Pentru Ucraina, din partea UE, vor fi furnizați 18 miliarde de euro, dar vrea să găsească o soluţie stabilă pe termen lung, în așa fel încât autorităţile de la Kiev să beneficieze de o certitudine financiară pe măsură ce luptă să respingă invazia rusească.

Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele Comisiei Europene: „UE este gata să acorde Ucrainei un sprijin financiar sustenabil şi predictibil dincolo de 2023, pentru a menţine atât stabilitatea macro-financiară cât şi pentru a sprijini reconstrucţia. Ne uităm la acest cadru în cadrul procesului de revizuire a Cadrului Financiar Multianual 2024-2027.”

Oficialii UE spun că procesul de revizuire ar putea include, de asemenea, o propunere pentru noi surse de venituri la bugetul comunitar, care în jargonul de la Bruxelles sunt denumite „resurse proprii”, care să aibă legătură cu profiturile companiilor.

„Majorarea dobânzilor a dus costul cu serviciul datoriei la un nivel dublu faţă de cel prognozat iniţial, fiind posibil să ajungă la 30 de miliarde de euro. Este urgentă nevoie de o revizuire ambiţioasă a Cadrului Financiar Multianual, alături de un nou pachet de resurse proprii”,a declarat europarlamentarul Jose Manuel Fernandes, implicat în rectificarea bugetului european.

Sursă: G4Media.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *