Featured Video Play Icon

Cea de cincea editie a Festivalului International de teatru pentru copii și tineret Imaginarium a ajuns la final. De data aceasta a existat un juriu de specialiate care a o oferit premii.

Ultima zi din cadrul Festivalului Internațional de teatru pentru copii și tineret Imaginarium a a început cu o paradă în stradă.

Ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de teatru pentru copii și tineret Imaginarium, organizat de Teatrul „Toma Caragiu”, a avut și caracter competițional. Astfel, un juriu de specialitate a acordat si premii. La SECȚIUNEA SPECTACOLE PENTRU COPII, cel mai bun spectacol pentru copii a fost desemnat „Carmilhan, corabia fantomă”, al Teatrului de Animație pentru copii și tineret Imaginario;

Premiul pentru mânuire a fost obținut de spectacolul „Parte dreaptă” al Teatrului Municipal de Păpuși Guguță din Chișinău. Asta în timp ce premiul pentru cea mai bună adaptare a unui basm cult a fost luat de spectacolul „Hansel și Gretel”, al Teatrului pentru copii și tineret Ariel din Târgu Mureș.

La SECȚIUNEA SPECTACOLE PENTRU TINERET

Premiul special al juriului s-a acordat actorilor Ioana Farcaș și Dragoș Maxim Galbăn, pentru personajele din spectacolul „Cei doi tineri din Verona”.

Premiul pentru coregrafie a fost obținut de Mariana Gavriciuc, pentru un spectacol al Teatrului Excelsior București;

Iar premiul pentru cel mai bun spectacol pentru tineret a fost câștigat de  „Alice în Wonderland”, spectacol al Teatrului pentru copii și tineret Gulliver Galați.

By Costin