Sursă foto: Romania Curata

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa” solicită Guvernului să renunţe oficial la proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind măsurile fiscale bugetare, descentralizarea serviciilor publice şi disciplina economico-financiară, care a fost vehiculat public în mass media. Sindicaliştii consideră că aceste măsuri sunt distrugătoare pentru cetăţeni şi interesul public, putând declanşa conflicte sociale majore.

Organizaţiile membre ale CNS Cartel Alfa au exprimat profundă îngrijorare cu privire la conţinutul proiectului de OUG, despre care se afirmă că a fost asumat la nivelul Guvernului României. Cu toate că acest document nu a fost oficial confirmat, sindicaliştii consideră că declaraţiile publice ale unor reprezentanţi ai Guvernului şi alte proiecte de măsuri vehiculate recent dau contur intenţiei Guvernului de a introduce un pachet de austeritate, fapt ce poate afecta grav economia şi societatea.

Potrivit reprezentanţilor sindicatului, partidele aflate la guvernare nu par a avea în vedere interesul public, ci se concentrează pe păstrarea privilegiilor proprii şi ale apropiaţilor, în dauna bunăstării cetăţenilor. Aceştia afirmă că, în loc să înceapă cu exemplul personal şi să reducă din privilegiile politicienilor şi cheltuielile guvernamentale, guvernul pare hotărât să taie din mijloacele de subzistenţă ale lucrătorilor, precum tichetele de masă sau indemnizaţiile de hrană.

Cartel Alfa atrage atenţia că propunerile de austeritate nu rezolvă problemele şi ar putea duce la diminuarea calităţii serviciilor publice. De asemenea, aceste măsuri pot avea un impact negativ asupra capacităţii de intervenţie în cazuri de urgenţă sau epidemii, în domeniul siguranţei alimentelor.

Sindicaliştii cer Guvernului să respingă oficial proiectul de OUG şi să iniţieze consultări urgente cu partenerii sociali din fiecare sector de activitate, în vederea identificării unor soluţii adecvate pentru încadrarea în limitele de deficit bugetar. Cartel Alfa avertizează că continuarea cu aceste măsuri ar putea duce la conflicte sociale majore.

‏‏‎ ‎

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *