agriland.co.uk

Carnea cultivată, cunoscută și sub numele de carne artificiala, a fost autorizată pentru vânzare în Statele Unite, însă parlamentarii o vor interzice în România

Upside Foods and Good Meat, două companii care produc ceea ce ei numesc „pui de cultură”, au declarat că au primit aprobarea de la Departamentul Agriculturii al SUA pentru a începe să-și producă proteinele pe bază de celule.

Senatorii din comisia de agricultură au adoptat o modificare a legii cărnii, astfel încât astfel de produse să nu ajungă pe piața noastră.

„În România încă mai creștem porci în bătătură și mâncăm cârnați”, au argumentat acestia.

George Scarlat, președintele comisiei de agricultură din Senat: „Suntem hârăziți de bunul Dumnezeu să avem încă o agricultură spre tradițional, să avem ce produce. Românii cresc porci pe bătătură, mănâncă cârnați”.

Acestia s-au gandit si la alte consecinte, de exemplu, pentru produsele din raft, fie carne brută, fie mezeluri, comercianții trebuie să afișeze pe etichetă țara de proveniență. Aleșii susțin că multe magazine păcălesc oamenii cu afișe „produs în România”, iar produsele nici măcar nu sunt 100% carne.

Parlamentarii au mers și mai departe și au propus ca și în meniurile restaurantelor, pizzeriilor și ale fast-foodurilor să scrie de unde provine carnea pe care o folosesc.

Pentru cei care nu vor respecta regulile, amenzile pleacă de la 20.000 de lei. Dar până să fie aplicată, această lege trebuie să primească și votul în plenul celor două camere, notează B1tv.ro, citat de Stiripesurse.

George Scarlat, președintele comisei de agricultură din Senat: „Era la modă vita argentiniană și chiar dacă aveam un atricot de la o văcuță autohtonă, o vindeam ca vită Argentiniană. Doar aia se căuta”.

Lucian Trufin, senator PSD: „Nu văd o problemă ca restaurantele să scrie în meniu dacă mâncarea e făcută din carne românească sau nu, nu e atât de complicat”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *