Sursa foto: Digi Sport

Carlos Alcaraz a suferit o eliminare șocantă în faza 16-imilor turneului de la Roma, conform unor experți. Fabian Maruzsan, clasat pe locul 135 în clasamentul ATP, l-a învins pe tenismanul spaniol în două seturi cu scorul de 6-3, 7-6, într-un meci care a durat o oră și 42 de minute.

Alcaraz a recunoscut că a subestimat adversarul și nu l-a analizat suficient pentru a obține o victorie. El este conștient că are multe de învățat din această înfrângere și se bucură de câteva zile libere înainte de Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, unde își propune să câștige trofeul.

Deși se odihnește în această perioadă pentru a-și recupera energia, Alcaraz va continua să se antreneze intens.

Am nevoie de câteva zile libere să îmi revin. Trebuie să îmi eliberez mintea pentru a fi pregătit pentru Roland Garros. Desigur, trebuie să mă antrenez. Asta nu e un secret pentru nimeni.

Trebuie să te antrenezi. Dacă vrei să ai rezultate la Roland Garros și să ajungi la Paris într-o formă bună trebuie să te antrenezi, să fii mai bun. Nu m-am putut antrena mai mult de 3-4 zile consecutive. Am jucat foarte mult. Cred că este cu adevărat de ajutor pentru mine să am câteva zile libere acasă și să mă antrenez pentru a fi pregătit de Roland Garros”, a spus, după meci, Carlos Alcaraz.

Jucătorul din Ungaria a demonstrat superioritate în teren, reușind să aducă o mulțime de puncte spectaculoase și înregistrând un bilanț impresionant de 24 de lovituri câștigătoare și doar 13 lovituri neforțate, obținând astfel un rezultat excelent. În momentul tiebreak-ului, Marozsan se afla în defavoarea scorului, având un handicap de 4-1, însă a reușit să câștige următoarele 6 puncte consecutive pentru a se califica în optimi, unde va întâlni pe Borna Coric.

Fabian Marozsan, dezvăluiri uimitoare după eliminarea lui Carlos Alcaraz la Roma

Într-o surpriză de proporții, Fabian Marozsan a reușit să-l învingă pe Carlos Alcaraz la turneul de la Roma. Este prima oară în ultimele 19 luni când Alcaraz suferă o înfrângere în fața unui jucător clasat în afara primei sutimi a clasamentului ATP (ultima înfrângere a fost în fața lui Hugo Gaston, la Bercy). Marozsan, în vârstă de 23 de ani, s-a confruntat pentru prima dată în carieră cu un jucător din Top 10 ATP, însă a demonstrat o imensă încredere pe teren și nu a arătat nicio emoție în momentul victoriei.

La interviul de pe teren după meci, Marozsan a dezvăluit că își propusese să câștige câteva game-uri împotriva lui Alcaraz și, în cel mai bun scenariu, să obțină un set.

Cu toate acestea, a depășit așteptările și a încheiat meciul cu o victorie completă.

„Nu îmi găsesc cuvintele în acest moment, e greu să găsesc ceva inteligent de spus, cert este că sunt foarte fericit acum. Chiar am visat noaptea trecută că voi câștiga astăzi și iată că s-a întâmplat. Am încercat să fac ceva special. Speram să câștig câteva game-uri, poate un set, nu mă așteptam să câștig meciul, dar cu toate acestea am jucat foarte bine și am câștigat împotriva unui fost și viitor număr 1 mondial, care e cel mai bun din tenis”

Totul a mers perfect pentru mine astăzi, vremea, spectatorii, terenul, totul a fost în favoarea mea. În tiebreak am câștigat șase puncte la rând de la 1-4. Nu prea știu ce s-a întâmplat acolo, m-am concentrat doar să trimit fiecare minge înapoi și să încerc să-mi dau seama dacă pot lovi puternic. Cel mai mare succes din viața mea, această victorie valorează mai mult decât orice altceva, să îl înving pe cel mai bun din lume și liderul mondial în sportul pe care-l practic”, a comunicat Marozsan la interviu.

Sursa: eurosport.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *