logo
RNTV Live

Carlo Acutis este adolescentul care urmează să fie numit primul sfânt milenar de către Papa Francisc

OIP-21
Constantin Corina

Un adolescent crescut în Londra se pregătește să devină primul milenar declarat sfânt – o decizie a Vaticanului care, se speră, va motiva mai mulți tineri să își consolideze credința catolică.

Carlo Acutis, care a pierit din cauza leucemiei la vârsta de 15 ani, a trăit în Milano, unde a gestionat site-ul parohiei sale.

Acesta a fost numit „influențatorul lui Dumnezeu” datorită credințelor sale religioase puternice și pentru că a utilizat abilitățile sale de calculator pentru a disemina învățăturile Bisericii Catolice. După trecerea sa în neființă în 2006, mama sa, Antonia, a mărturisit că oameni din întreaga lume i-au împărtășit experiențele lor de vindecare miraculoasă după ce au rostit rugăciuni către fiul ei.

Papa Francisc a deschis acum drumul către sfințenie pentru adolescentul care urmează să devină primul sfânt milenar, confirmând atribuirea unui al doilea miracol în numele său.

Carlos a dobândit recunoaștere internațională după ce un băiețel brazilian de trei ani s-a vindecat miraculos de un defect congenital, care îl împiedica să digere hrana, după ce a atins relicva sa.

În urma acestui eveniment, el a fost beatificat – primul pas spre canonizare – în anul 2020, într-o ceremonie solemnă desfășurată într-o bazilică italiană.

“Mulți catolici din întreaga lume sunt bucuroși de vestea că Carlo Acutis va fi declarat sfânt”, a declarat pentru Fox News Digital, autorul Courtney Mares, autorul cărții din 2023.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor