Compozitorul și dirijorul de origine americană, Carl Davis, laureat al premiului BAFTA, a încetat din viață la vârsta de 86 de ani în urma unei hemoragii cerebrale, potrivit anunțului făcut de familia sa. Aceștia au transmis recunoștință echipelor medicale care l-au îngrijit pe Carl la Spitalul John Radcliffe din Oxford.

Carl Davis a fost recunoscut pentru contribuția sa muzicală remarcabilă în industria televiziunii și a filmului. Printre lucrările sale de succes se numără coloana sonoră pentru drama BBC „Pride and Prejudice” din 1995, pentru care a obținut premiul BAFTA și premiul Ivor Novello pentru muzică în film pentru „The French Lieutenant’s Wife” (Iubita locotenentului francez) din 1981.

Familia a subliniat că Davis a compus partituri pentru unele dintre cele mai îndrăgite și memorabile drame britanice de televiziune, fiind, de asemenea, un talentat compozitor de lucrări simfonice și un remarcabil scriitor de muzică pentru balet. De-a lungul carierei sale, el a revoluționat muzica pentru peste 50 de filme mute, colaborând cu mari nume din cinematografie precum Charlie Chaplin și Buster Keaton.

În 2005, Carl Davis a fost onorat cu distincția de Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (Comandor al celui mai excelent Ordin al Imperiului Britanic) din partea monarhului britanic.

Născut în 1936 la New York, Davis și-a început cariera artistică în acest oraș, iar în 1960 s-a mutat în Londra pentru a-și dezvolta talentul și cariera. În 1970, a făcut un pas important în viața sa când s-a căsătorit cu actrița Jean Boht, împreună având două fiice, Hannah și Jessie, și trei nepoți, Molly, Fred și Alice.

‏‏‎ ‎

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *