logo
RNTV Live

Care sunt regulile pentru elevi în sala de examen la Evaluarea Națională 2024?

examen-bacalaureat-1-1024×603-1
Constantin Corina

Mai mult de 100.000 de elevi din întreaga țară se pregătesc să susțină Evaluarea Națională 2024, deci este crucial să analizăm regulile ce trebuie respectate la acest examen

Peste 177.000 de elevi au început clasa a VIII-a în anul școlar 2023-2024, însă este de așteptat, din diverse motive, ca nu toți să susțină examenul de Evaluare Națională încă din această vară.

Totuși, pentru cei care ajung să-și încerce norocul, este important să cunoaștem regulile ce trebuie respectate la Evaluarea Națională 2024, dar și sancțiunile implicate în cazul încălcării acestora.

Reguli la Evaluarea Națională 2024

În primul rând, elevii nu au voie să intre în sala de examen cu diverse obiecte, inclusiv ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, rezumate, ciorne, telefoane mobile, căști audio sau alte dispozitive de comunicare. Aceștia trebuie să lase aceste obiecte în sala de depozitare a obiectelor personale; altfel, nu li se va permite accesul în sala de examen.

De asemenea, elevii nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită materiale, să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar facilita rezolvarea subiectelor.

Sancțiuni pentru elevi la Evaluarea Națională 2024

Elevii care încalcă aceste reguli pot fi acuzați de comiterea infracțiunii de fraudă sau tentativă de fraudă și pot fi excluși din proba respectivă. Există riscul ca un elev să fie interzis să mai participe la următoarele sesiuni ale Evaluării Naționale în cazul în care este prins că a comis fraudă sau tentativă de fraudă.

Evaluarea Națională 2024 începe pe 25 iunie 2024, iar examenele propriu-zise se desfășoară pe parcursul a patru zile. Rezultatele finale urmează să fie afișate pe 9 iulie 2024.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor