Sursă foto: MyCTA.ro

În urma anunțului legat de suspendarea grevei din Învățământ, pe rețelele de socializare au apărut reacțiile profesorilor, nemulțumiți că decizia a fost luată în urma consultării cu liderii de sindicate din teritoriu, și nu cu membrii de sindicat, așa cum a anunțat luni, Simion Hăncescu, lider FSLI.

Se cere schimbarea liderilor de sindicat, acuzându-i de trădare pe cei doi lideri care au negociat cu Guvernul, Marius Nistor de la FSE și Simion Hăncescu, FSLI.

  • „Singura acțiune a profesorilor împotriva lor și a liderilor județeni este ieșirea în masă din sindicat. Să rămână doar cu contribuția spărgătorilor de grevă”
  • „Lideri mincinoși”
  • „Ați trădat”
  • „Ați schimbat regulile în timpul jocului”

Pe rețelele de socializare, mesajele dure nu încetează să apară. Principalul subiect de discuție este anunțul că se suspendă greva generală din învățământ, în baza unei consultări cu liderii de sindicat din teritoriu, și nu cu toți membrii, adică profesorii și personalul auxiliar și nedidactic.

Iată câteva mesaje ce se adresează liderilor de sindicate:

„De ce să decidă liderii județeni?! Toți greviștii trebuie să decidă. Suspendarea este ilegală. Decizia este discreționară. Nu s-a luat prin consultarea greviștilor.

Oricum liderii acestia au fost clar depășiți de situație. Ei au crezut că profesorii fac o grevă, așa, ca o plimbare până la București, și gata, merg toți trei la Herculane, la recuperări. Ei nu au înțeles din start dimensiunea revoltei profesorilor și s-au arătat mereu surprinși de determinarea greviștilor. Acum au obosit și au decis singuri suspendarea grevei. Ne trebuie alegeri de sindicat. Urgent!”

„Ați trădat! Lideri vânduți. Aveți salarii din cotizațiile celor din învățământ și ați coalizat cu guvernanții de frica să nu vi se taie privilegiile fără merit.”

„De ce nu s-a cerut raportarea oricărei creșteri sau spor la salariul actual (nu din anii trecuți)?! De ce nu s-a cerut să fie trecută în OUG și data precisă a acordării celei de-a doua tranșe? Unde a dispărut cerința indexării cu rata inflației? De ce nu au insistat să se renunțe la programul-hoț EduSal și la schimbările aduse din mers Legii Dialogului Social?! + “23% din maximul grilei de salarizare din sistemul public.”

„Eu nu am fost întrebată…”, remarcă o profesoară.

„Vrem alegeri libere în fiecare școală. Schimbăm toți liderii de sindicat ca să putem să îi dăm jos și pe cei doi! Liderii din școli și liderii județeni sunt veșnici? Nu pot fi schimbați? Doar așa putem ajunge la cei doi trădători de sus! La vremuri noi, lideri noi!

Nu ar fi corect să știm care lideri județeni au susținut suspendarea?”

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *