logo
RNTV Live

Care sunt persoanele de origine română incluse în topul miliardarilor lumii în 2024?

bani bani bani
Constantin Corina

Potrivit topului realizat de Forbes, în anul 2024 sunt cu 141 de miliardari mai mulți decât în 2023. Lista include și șase români remarcabili, printre care se numără Daniel Dineș și frații Pavăl. O apariție neașteptată este cea a lui Taylor Swift, care deține o avere impresionantă de 1,1 miliarde de dolari

Anul 2024 se dovedește a fi un an de succes pentru miliardarii lumii, cu 141 de nume noi adăugate pe lista celor mai bogați oameni. Pe primul loc se află Bernard Arnault, cu o avere de 233 miliarde de dolari, urmat de Elon Musk. Jeff Bezos ocupă locul trei, cu o avere de 194 de miliarde de dolari, în timp ce Mark Zuckerberg și Larry Ellison completează primele cinci poziții, conform observatornews.ro.

Printre miliardari se regăsesc și șase români. Daniel Dineș conduce clasamentul cu o avere de 2,7 miliarde de dolari, urmat de Ion Țiriac, cu 2,1 miliarde de dolari. Frații Pavăl se numără și ei printre cei mai bogați români, cu averi impresionante.

Pe lângă miliardarii români, o surpriză în topul miliardarilor este apariția cântăreței Taylor Swift, care pentru prima dată se regăsește în clasament, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari.

Daniel Dineș se află în fruntea celor mai bogați români, având o avere estimată la 2,7 miliarde de dolari. El este cofondatorul și CEO-ul companiei UiPath, primul “unicorn” românesc, listat la Bursa de Valori din New York în 2021.

Al doilea cel mai bogat român este Ion Țiriac, cu o avere de 2,1 miliarde de dolari. Fost tenismen și om de afaceri în diverse domenii, Țiriac a reușit să își crească averea considerabil în ultimii ani.

În clasamentul Forbes apar și frații Pavăl, Dragoș și Adrian, cofondatorii lanțului de magazine Dedeman, cu averi de miliarde de dolari fiecare.

Al cincilea miliardar român este Ion Stoica, cofondator și președinte executiv al startup-ului de software Databricks, alături de partenerul său de afaceri, Matei Zaharia. Amândoi ocupă poziția 2.410 în clasamentul Forbes, cu averi de 1,2 miliarde de dolari fiecare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor