logo
RNTV Live

Care sunt orașele din România care oferă posibilitatea turiștilor de a se caza în muzee sau expoziții de artă și care sunt tarifele pentru o noapte de lux în aceste hoteluri?

sursa foto greatnews.ro
Constantin Corina

Descoperă experiențe unice de cazare în România! Uită de hotelurile și pensiunile obișnuite – aici te așteaptă locuri de cazare extravagante

La doar 10 kilometri distanță de Târgu Neamț, în Târpești, se află singurul muzeu unde poți să dormi. Fondat în 1964 de Nicolae Popa, acest muzeu găzduiește mii de exponate, inclusiv măști din toate regiunile țării, colecții de monede, icoane și straie populare. Unul dintre punctele de atracție este costumul faimos al ciobanilor din Târpești, care își impermeabilizau cămășile fierbându-le în zer. Turiștii se pot caza într-o casă veche din 1847, parte a muzeului, iar camera matrimonială este cel mai popular loc de cazare, având un aer nostalgic și romantic, cu mobilier alb și un portret al mamei din 1947.

La Râmnicu Vâlcea, poți rezerva o cameră într-un hotel care a devenit și muzeu de artă. Acest complex găzduiește 4.000 de lucrări de artă ale 2.500 de artiști români. Fiecare cameră prezintă două teme: un artist cu operele sale reprezentative și cele mai importante clădiri istorice din regiune.

În Bucovina, poți găsi cazări inedite, precum căsuțe tradiționale recondiționate, la prețuri începând de la 220 de lei pe noapte. Hotelul-galerie de artă oferă și facilități precum piscină interioară încălzită, saună și sală de fitness. Fiecare încăpere este amenajată cu oale de lut, costume populare, lavițe și covoare de iută, adunate din casele localnicilor. O noapte petrecută în aceste locuri extravagante poate costa între 220 și 400 de lei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor