Anumite inspectorate școlare au făcut publice rezultatele concursului de angajare pentru posturile de profesori suplinitori. Concursul pentru ocuparea posturilor didactice vacante sau rezervate în cadrul județului sau municipiului București se desfășoară în perioada 24 august – 1 septembrie 2023, adresându-se atât candidaților calificați, cât și celor necalificați care doresc să devină profesori suplinitori.

Inspectoratul Școlar Mureș și Inspectoratul Școlar Sibiu au publicat rezultatele inițiale ale candidaților în cadrul testării județene. Documentele relevante pot fi descărcate mai jos.

În zilele de 29 și 30 august 2023 vor avea loc următoarele etape: depunerea contestațiilor, examinarea, soluționarea acestora și comunicarea rezultatelor finale, conform programului stabilit.

Pentru profesorii suplinitori calificați, proba scrisă s-a desfășurat în aceleași condiții ca și proba scrisă din cadrul concursului național, respectând metodologia. Timpul alocat pentru redactarea lucrării scrise a fost de 4 ore. Nota obținută la proba scrisă contribuie cu 75% la media finală de evaluare.

„Candidații trebuie să obțină minim nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială. Media finală de evaluare se calculează astfel: [(nota obținută la proba scrisă) x 3 + (nota obținută la proba practică/inspecția specială la clasă)] / 4.

Pentru candidații care au participat la concursul național, sesiunea 2023, și au obținut cel puțin nota 5 (cinci) la inspecția specială la clasă/proba practică în cadrul acestui concurs sau cel puțin media 8 (opt) la inspecțiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2023, pe parcursul anului școlar 2022-2023, media finală de evaluare pentru concursul organizat de inspectoratul școlar la nivel județean/nivelul municipiului București se determină având în vedere aceste rezultate,” se menționează în metodologie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *