logo
RNTV Live

Care sunt datele pe care David Popovici va concura la Jocurile Olimpice de la Paris

OIP-8
Constantin Corina

 David Popovici va intra în bazin pe 27 și 28 iulie la 200 de metri și pe 29 iulie și 30 iulie la 100 de metri, acestea fiind datele la care va concura pentru medalie!

Acesta va participa la Campionatele Naționale desfășurate în perioada 17-21 martie la București, urmate de Campionatele Europene de la Belgrad (17-23 iunie).

De asemenea, a ales să nu concureze la Campionatele Mondiale din acest an, desfășurate la Doha, pentru a-și focaliza pregătirea pe Olimpiadă. Timpul petrecut într-un cantonament la Las Palmas a fost urmat acum de antrenamente în București, atât în bazinul de la Dinamo, cât și la clinica Kinetofit, condusă de preparatorul său, Dragoș Luscan, unde se ocupă și de recuperare.

David Popovici este considerat a avea șanse reale de a câștiga o medalie, mai ales că britanicul Tom Dean, în vârstă de 23 de ani, campion olimpic la 200 de metri liber la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, nu a reușit să se califice și, implicit, să participe individual în aceeași probă la Jocurile de la Paris.

Ce transmite înotătorul pe rețelele de socializare legat de condițiile de cazare?

Jocurile Olimpice de la Paris se apropie cu pași repezi și urmează o perioadă de pregătire intensă ce necesită un mare efort atât fizic, cât și mental. Este esențial ca un sportiv care participă la o competiție atât de importantă, să aibă liniștea atât de necesară pregătirii.

În acest proces este implicată și logistica, dincolo de odihna necesară și minimele nevoi ce ne ajută în menținerea rutinei și concentrării. Logistica implică și o simplificare practică, în cazul de față, cazarea în afara satului olimpic, având în vedere condițiile speciale din Paris și distanța dintre baza de concurs și satul olimpic.

Asigurarea protecției și siguranței sportivilor și echipelor lor reprezintă în egală măsură o necesitate vitală și o prioritate pentru toate delegațiile care vor veni la Jocurile Olimpice, delegații ce urmează protocolul de securitate cerut de organizatori.

Consider că toate măsurile au fost analizate atent de către COSR si FRNPM astfel încât totul să se desfășoare bine. Povestea preluată de anumite canale media, dintr-un unghi desprins de realitate, cu jumătăți de adevăr prezentate ca adevăr absolut și fără o reală documentare, nu este corectă.

De aceea, câteva precizări sunt necesare:

– în urma analizării situației de către echipa mea, FRNPM, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și cu acceptul clar al acestor instituții, cazarea în afara satului olimpic a apărut natural și a fost aleasă ca fiind cea mai bună varianta în cazul meu; – această idee a apărut în urmă cu mai mult de un an și a fost o decizie de echipă, la fel cum a fost și în cazul altor sportivi care merg la aceeasi competiție (canotaj, caiac-canoe); – hotelul de lux la care se face referire este un hotel obișnuit de 3 stele; – echipa mea a anunțat în repetate rânduri Federatia de Natatie si Pentatlon Modern și Comitetul Olimpic si Sportiv Roman că serviciile de protecție privată vor fi achitate integral de către noi și nu din bani publici; președintele FRNPM Camelia Potec, președintele COSR Mihai Covaliu și secretarul general COSR George Boroi sunt cei care pot să confirme; – în istoria JO au fost și alte cazuri în care sportivi români au fost cazați în afara satului olimpic, rog presa să acorde mai multă atenție documentării.


Îmi doresc să ne respectăm reciproc, să muncim mai mult și să ne oferim unii altora ocazia de a ne reprezenta cu seriozitate si integritate în domeniul pe care fiecare dintre noi și-l alege
”, a transmis David Popovici pe rețelele sociale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor