Ministerul Educației a anunțat rezultatele concursului național de prevenire a violenței în școală „Ia atitudine, spune Stop violenței!” pe pagina oficială de Facebook. Competiția s-a desfășurat în perioada martie – iulie 2023 și a fost adresată elevilor din clasele II – XI.
Scopul concursului a fost de a familiariza elevii cu conceptul de violență școlară și cu impactul pe care manifestările violente îl au asupra dezvoltării lor psihologice. Un alt obiectiv important a fost formarea și dezvoltarea comportamentelor nonviolente.
Ministerul Educației a acordat importanță deosebită acestei competiții naționale, în contextul preocupărilor pentru prevenirea violenței în școli și promovarea unui mediu școlar sigur și propice pentru dezvoltarea elevilor.
Iată lista câștigătorilor:
Pentru nivelul primar:
- Andrada Gogolincă, Școala Gimnazială Corocăiești, Suceava, premiul I
- Luca Adrian Sîrbu, Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea Tg. Jiu, Gorj, premiul al II-lea
- Agnes Victoria Niță, Școala Gimnazială „Alexandru Ciucurencu” Tulcea, premiul al III-lea
Pentru nivelul gimnazial:
- Nicoleta Cristina Șandru, Școala Gimnazială „Ion Dacian” Saschiz, Mureș, premiul I
- Dumitru Răducu Botez, Școala Gimnazială „Ion Șuculescu” Craiova, Dolj, premiul al II-lea
- Daria Luisa Istrate, Școala Gimnazială nr. 3 Slobozia, Ialomița, premiul al III-lea
Pentru nivelul liceal:
- Ionuț Ghiocel, Nicu Mihale și Alin Ioniță, Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” Hârșova, Constanța, premiul I
- Andra Onu, Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamț, Neamț, premiul al II-lea
- Delia Iosub, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Iași, premiul al III-lea
Mesajul Ministerului Educației:
„Felicitări elevilor și profesorilor care i-au sprijinit!
Pentru elevii din ciclul primar, concursul a constat în realizarea unei povești terapeutice, cu titlul „Iau ATITUDINE! Eu aleg să te ajut, chiar dacă tu m-ai rănit”.
Pentru elevii din ciclul gimnazial, concursul a constat în realizarea unui material de tip hartă mentală cu titlul „Ce, cine și cum poate ajuta? – harta factorilor de protecție împotriva bullyingului școlar”.
Pentru elevii din ciclul liceal, concursul a constat în realizarea unui produs digital cu titlul „12 reguli care ne fac bine – cum creăm și menținem un climat educațional pozitiv și nonviolent”.
Comisia de evaluare la nivel național a fost formată din reprezentanți ai Direcției Generale Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației, directorul Direcției Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu 2 ofițeri de poliție specialiști psihologi și un agent de poliție cu atribuția de secretar al comisiei, membri ai aceleași structuri.”
Sursă: edupedu.ro
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.