Sursă foto: UniBuc

Universitatea din București a anunțat o serie de măsuri de securitate în campusul său, inclusiv patrule de pază, în urma acuzațiilor formulate de Asociația Studenților din Universitatea București (ASUB) cu privire la probleme de securitate și igienă în căminele din Grozăvești.

În timp ce unele dintre acuzații au fost respinse de instituție, aceasta a semnalat la rândul său neajunsuri în ceea ce privește organizarea studenților, atât în cadrul ASUB, cât și în ceea ce privește cazarea în cămine – notând că sesizarea primită de la ASUB este semnată de o persoană care „nu mai este studentă UB, fiind exmatriculată”.

În data de luni, a avut loc un furt într-un cămin al Universității din București, cauzând daune materiale în valoare de aproximativ 10.000 de lei. Acest incident, precum și problemele de igienă și securitate semnalate în căminele instituției, au determinat ASUB să adreseze o scrisoare conducerii universității, cerând măsuri corective pentru situație.

Potrivit Universității, campusul în care au fost semnalate problemele este gestionat de UB în colaborare cu UMF Carol Davila și are în prezent un regim semideschis, fiind accesibil și locuitorilor din vecinătate. În cazul în care studenții doresc modificarea acestui regim, solicitarea trebuie adresată conducerilor ambelor universități, deși orice sistem de verificare va implica inevitabil un grad de aglomerație, conform universității.

Conform informațiilor furnizate de către Universitatea din București (UB), înainte de a primi adresa de la ASUB, direcția administrativă a universității a luat inițiative pentru a implementa o serie de măsuri ca răspuns la furtul care a avut loc duminică. Aceste măsuri includ înființarea unei patrule mobile în campus, înlocuirea tuturor agenților de pază din căminele C și D din Grozăvești, precum și restricționarea accesului în campus, cu excepții prevăzute.

Totodată, UB subliniază că sistemele de supraveghere sunt operaționale, contrar afirmațiilor făcute de către ASUB în sesizările sale.

În ceea ce privește organizarea studenților, UB scrie, în reacția sa:

  • Domnișoara Ivașc M.-C. Alexandra, care a semnat adresa înaintată Rectoratului Universității din București în calitatea asumată de președintă a Asociației Studenților din Universitatea București (ASUB), nu mai are calitatea de studentă a Universității din București, fiind exmatriculată de la ambele facultăți pe care le urma, astfel de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, specializarea Pedagogie, în data de 18 mai 2023 și de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, specializarea Asistență Socială – Învățământ la distanță (ID), în data de 10 iulie 2023; potrivit Statutului Asociației Studenților din Universitatea București, Art. 9, alin. (1), calitatea de membru a asociației încetează odată cu pierderea calității de student; prin urmare, din data de 10 iulie 2023, domnișoara Ivașc M.-C. Alexandra nu mai are nici calitatea de studentă și nici pe cea de membră a ASUB”
  • „precizăm, totodată, că, potrivit Metodologiei privind organizarea și desfășurarea alegerilor de cămine în Universitatea din București, Art. 6, ASUB, împreună cu Consiliul pentru Probleme Studențești (CPS), are obligația să organizeze alegeri pentru șefii de cămin din rândul studenților cazați, care, potrivit Art. 28, lit. b), e), g), au obligația să informeze administratorul de cămin cu privire la orice abatere sau neregulă constatată în cămin, inclusiv a angajaților, și să întocmească rapoarte trimestriale asupra stării căminelor; menționăm că aceste alegeri nu au mai fost organizate de ASUB și CPS de trei ani

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *