Sursa: obseratornews.ro

Primăria comunei arădene Grăniceri a încasat cât în 10 ani pentru autorizarea celui mai mare parc fotovoltaic din Europa! O investiție de 800 de milioane de euro, care va face ca localitatea de lângă granița cu Ungaria să strălucească.

Obserator a realizat un interviu in care primarul spune mai multe detalii despre proiect. Acestea sunt cateva dintre ideile primarului pentru mica comuna:

Petru Bătrânuț  – primar Grăniceri: Veniturile proprii ale bugetului local din taxe şi impozite locale era undeva la 300.000 de lei pe an. Toată lumea se aşteaptă ca comuna să se dezvolte, ca infrastructură să fie adusă la standarde europene demne de mileniul 3.

Sebastian Enache – reprezentant investitor: Ne propunem să punem bazele centrului de pregătire unde cei care doresc să lucreze vor fi pregătiţi pentru instalarea panourilor, pentru partea electrică şi mecanică, astfel încât imediat să avem forţa de muncă calificată. E nevoie de la început de 500 – 600 de oameni care să lucreze permanent în locaţie.

Lucrările vor începe chiar din acest an, iar şantierul trebuie închis în 24 de luni.  Cand va fi gata, parcul fotovoltaic de la Grăniceri îl va devansa pe cel din Aragon, Spania, până acum, cel mai mare din Europa. 

Pentru intregul articol accesati sursa citata.

Sursa: observatornews.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *