logo
RNTV Live

Capsula NASA se întoarce pe pământ cu mostre de la Bennu – cel mai periculos asteroid al sistemului solar

2048x2048__1024x1024_
Constantin Corina

Prima misiune de returnare a mostrei de asteroizi NASA a fost un succes după!

„După o călătorie de aproape 3,9 miliarde de mile, capsula de returnare a probei de asteroizi #OSIRISREx este înapoi pe Pământ. Echipele efectuează evaluarea inițială a siguranței – primele persoane care au intrat în contact cu acest hardware, deoarece se afla de cealaltă parte a sistemului solar”, a spus NASA într-o postare pe X, cunoscută anterior ca Twitter.

Videoclipul poate fi văzut aici.

Capsula a fost atașată la sonda spațială OSIRISREx a NASA și a fost lansată mai devreme în a doua zi după ce conținea o bucată de asteroid Bennu. Capsula a căzut apoi prin spațiu timp de patru ore înainte de a intra în atmosferă deasupra Californiei și a aterizat aproximativ 13 minute mai târziu în Utah.

Mostrele asteroidului Bennu vor fi împărtășite cu alte agenții spațiale ale lumii. În timp ce 4% din eșantion va merge către agenția spațială canadiană, Japonia va primi, de asemenea, aproximativ 0,5% din roca și praful colectate de la asteroid.

Oamenii de știință de la agențiile spațiale din alte țări vor putea, de asemenea, să ceară materialul pentru a-l studia. O parte din ele vor fi depozitate într-un laborator din New Maxico.

Bennu este considerat a fi cel mai periculos asteroid din sistemul nostru solar fiind un asteroid carbonic și are aproape 10% carbon din masa sa totală. Cu această misiune, NASA speră să găsească răspunsuri despre cum și când a început viața pe Pământ.

‎OSIRIS-REx a colectat chiar mai mult decât cele 60 de grame de material Bennu pe care le viza NASA când a făcut scoop-ul în 2020, înainte de a începe călătoria înapoi pe Pământ în 2021.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor