logo
RNTV Live

Cand începe toamna astronomică? Noaptea devine din ce în ce mai lungă

toamna_temperaturi
Erika Stoica

Echinocțiul de toamnă din 2023 are loc pe data de 23 septembrie, la ora 9:50. Evenimentul marchează începutul toamnei astronomice în emisfera nordică, în timp ce în emisfera sudică este marcat începutul primăverii.

Echinocţiul de toamnă marchează începutul toamnei astronomice. Pe 23 septembrie este momentul cand zilele încep să fie tot mai scurte, iar nopțile mai lungi. Acest lucru va dura până în decembrie, când va avea loc momentul solstiţiului de iarnă.

“Soarele răsare şi apune chiar în punctele cardinale est şi vest. Durata zilei este astfel egală, indiferent de latitudine, cu cea a nopţii. Singurele excepţii le întâlnim în regiunile polare. În zona polului nord incepe lunga noapte polară. Iar în cea a polului sud, soarele stă deasupra orizontului, timp de 6 luni, până la momentul echinocţiului de primavară”, potrivit specialiştilor.

Zilele acestea, este posibil să vă simţiți mai triști ori mai obosiţi decât de obicei, stare ce poate fi cauzată de echinocţiul de toamnă sau numită astenie de toamnă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor