logo
RNTV Live

Când ajunge furtuna care a provocat haos în vestul Europei și în Romania. În Franța, cerul a fost iluminat de 20.000 de fulgere

ploiesti_fulgere
Constantin Corina


În vestul Europei, o furtună violentă însoțită de grindină și vânt puternic a cauzat daune semnificative. În Franța, o femeie a pierit în urma inundațiilor

Străzile din nordul Franței au fost acoperite cu un strat gros de gheață în urma a patru ore de grindină intensă. Furtuna a debutat la ora 9 dimineața, iar până la miezul nopții zeci de străzi din 19 departamente aflate sub cod portocaliu au fost complet inundate. Pe cer, 20.000 de fulgere au luminat peisajul, iar un trăsnet a lovit vârful Turnului Eiffel din Paris.

Furtuna a perturbat operațiunile aeriene, ținând la sol sute de avioane, iar aeronavele care urmau să aterizeze la Paris au fost redirecționate către Bruxelles, Lyon sau Amsterdam. Aeroportul a fost afectat de ploi torențiale.

Într-un oraș din apropierea Parisului, o femeie în vârstă de 57 de ani și-a pierdut viața într-o alunecare de teren. Soțul ei a fost rănit, dar a reușit să se salveze în ultimul moment. S-au înregistrat peste 35.000 de tunete, iar un trăsnet a lovit un cămin de bătrâni din orașul Emer. În întreaga țară, trenurile au suferit întârzieri din cauza scăderii de tensiune provocate de vijelie.

Această furtună neobișnuită a venit pe fondul unor temperaturi extrem de ridicate pentru Regatul Unit, unde s-au înregistrat 22 de grade Celsius, o valoare record pentru această perioadă.

Furia naturii a lovit și vestul Germaniei, cu orașele Dusseldorf, Frankfurt și Stuttgart încă sub cod roșu pentru condiții meteorologice severe – grindină, ploi torențiale, tunete și fulgere. Meteorologii estimează că aceeași furtună va ajunge în zilele următoare și în alte regiuni.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor