logo
RNTV Live

Cancelarul german vine în această sâmbătă în România

5c7ed5a3-147d-465b-ab5b-b55e81cf3587-1024×682-1
Constantin Corina

Cancelarul german va fi primit la Bucureşti de premierul Marcel Ciolacu pentru discuţiice se vor axa, pe chestiuni ,,bilaterale de securitate şi de politică economică”

„România are în cancelarul Germaniei un prieten şi un susţinător al aderării ţării noastre la spaţiul Schengen. Suntem încrezători că împreună cu Germania putem construi o Europă mai puternică, unită şi corectă”, a scris Marcel Ciolacu pe reţeaua X.

Vizita cancelarului german în România survine într-un moment în care Europa se pregătește pentru alegerile din iunie. Miercuri, la București, președintele Consiliului European, Charles Michel, prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, și prim-ministrul Croației, Andrej Plenković, au fost primiți la Palatul Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis, pentru consultări referitoare la Agenda Strategică a Uniunii Europene.

  • Premierul Marcel Ciolacu și cancelarul german Olaf Scholz, ambii reprezentanți ai partidelor din aceeași familie politică europeană, au avut o întâlnire informală în noiembrie anul trecut, la Malaga, cu ocazia congresului socialiștilor europeni.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor