Inspectoratul Școlar Județean Prahova organizează, în parteneriat cu AIXAM România și Consiliul Județean Prahova, o activitate dedicată liceenilor posesori sau doritori de permis de conducere, care să atragă atenția asupra siguranței rutiere.

Activitatea extrașcolară, denumită sugestiv „Ziua Siguranței Rutiere”, va avea loc joi, 20 aprilie, începând la ora 11:30, la Sala Europa de la Consiliul Județean Prahova (Palatul Administrativ).

Totul se realizează și prin implicarea ProRally Team Brașov, Școala de Șoferi CCC Admis, ERA și Skullcandy.

Organizatorii anunță că se vor desfășura acțiuni de informare pentru posesorii și doritorii categoriilor de permis eligibile începând cu vârsta de 16 ani, AM și B1. 

Gazda discuțiilor va fi Roxana Ciuhulescu, realizator TV și cunoscut pilot offroad și karting. Alături de ea, vor fi prezenți alți profesioniști în șofat și pilotaj sportiv, precum Dan Gîrtofan.

Scopul activității este să crească nivelul de conștientizare cu privire la beneficiile deprinderii șofatului de la 16 ani și al cumulării experienței la volanul vehiculelor cu putere redusă.

Totodată, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Prahova vor discuta cu tinerii șoferi sau aspiranți despre conduita potrivită în trafic.


Elevii vor afla:

  • de ce este important să conduci încă de la 16 ani;
  • cum poți evalua provocările din trafic;
  • care este atitudinea corectă în trafic;
  • cum poți acorda primul ajutor în cazul unui accident;
  • care sunt vehiculele pe care le poți conduce de la 16 ani.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *