logo
RNTV Live

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare, la start

Gratiela Gavrilescu la vot 6
Erika Stoica

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare a început oficial vineri, conform regulilor stabilite de Biroul Electoral Central (BEC). Această perioadă esențială în procesul democratic al alegerilor va dura până în 8 iunie, ora 7:00, cu excepția campaniei în audiovizual, care se va încheia cu o zi înainte, în 7 iunie, la aceeași oră.

Conform comunicatului BEC, competitorii electorali sunt îndemnați să adopte un discurs echilibrat și onest, evitând denaturarea sau manipularea informațiilor. Folosirea mesajelor sau sloganurilor discriminatorii sau de incitare la ură și intoleranță este strict interzisă, precum și orice forme de defăimare sau învrăjbire religioasă sau etnică.

Campania electorală trebuie să se desfășoare în conformitate cu regulile generale, contribuind la promovarea principiilor democrației și la dezvoltarea unui climat de integritate. Competitorii electorali, precum și partidele politice și alianțele, au dreptul să-și exprime opiniile în mod liber și nediscriminatoriu, prin diverse mijloace precum mitinguri, adunări sau utilizând televiziunea, radio-ul și presa.

În această perioadă, candidaților le sunt asigurate, în mod nediscriminatoriu, spații corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii, putând folosi diverse locații cum ar fi sediile primăriilor, școlile, universitățile sau căminele culturale, cu cheltuieli de întreținere stabilite pe bază de înțelegere.

Este important de metionat că mijloacele folosite în campania electorală trebuie să respecte legea și că este strict interzisă organizarea acțiunilor de campanie electorală în unitățile militare, școlile și universitățile în timpul cursurilor.

În timpul acestei perioade intense, candidații și partidele politice sunt încurajate să promoveze un discurs echilibrat, onest și constructiv, fără a recurge la manipularea informațiilor sau la acțiuni care ar putea afecta buna desfășurare a procesului electoral.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor