logo
RNTV Live

Camera Reprezentanților a adoptat un proiect de lege care ar impune proprietarului TikTok, ByteDance, să vândă platforma de socializare sau o interzică totală la nivel național

OIP
Constantin Corina

Camera Reprezentanților a votat pentru fortarea proprietarului aplicației, ByteDance, să vândă platforma de socializare sau să se confrunte cu o interdicție totală în Statele Unite.

Chew este programat să se afle pe Capitol Hill într-o călătorie planificată anterior pentru a discuta cu senatorii, a declarat o sursă pentru Reuters.

În ianuarie, Chew și directorii altor companii de tehnologie, cum ar fi Meta, X și Snap, au depus mărturie în fața comisiei judiciare a Senatului privind siguranța copiilor online. În timpul audierii, Chew a fost întrebat în mod repetat despre naționalitatea sa singaporeză și despre legăturile TikTok cu China.

Senatorul Tom Cotton a fost criticat pentru că i-a adresat lui Chew întrebări despre naționalitatea sa și a sugerat că este afiliat Partidului Comunist Chinez. Singapore nu permite cetățenilor săi să dețină dublă cetățenie.

TikTok a afirmat în mod repetat că nu a partajat și nu va partaja datele utilizatorilor americani cu guvernul chinez. Cu toate acestea, platforma a fost confruntată cu încercarea de interzicere din partea lui Donald Trump în 2020 și cu o interdicție la nivel de stat adoptată în Montana în 2023, în ciuda argumentelor prezentate.

De asemenea, ambele interdicții au fost suspendate de instanțele de judecată, invocând încălcarea primului amendament, iar Trump și-a modificat poziția de atunci, opunându-se acum unei interdicții asupra TikTok.

Încă din martie 2023, Comitetul pentru Investiții Străine în Statele Unite (CFIUS), condus de Departamentul Trezoreriei, a solicitat ByteDance să-și vândă acțiunile TikTok, avertizând că altfel riscau interzicerea aplicației, conform unui raport Reuters. Cu toate acestea, până în prezent nu s-a întreprins nicio acțiune în acest sens.

“Prin această legislație, rezultatul este deja stabilit: interzicerea completă a TikTok în Statele Unite. Guvernul încearcă să priveze 170 de milioane de americani de dreptul lor constituțional la liberă exprimare. Această acțiune va afecta milioane de afaceri, va nega artiștilor accesul la o audiență și va amenința mijloacele de trai ale nenumăraților creatori din întreaga țară,” a declarat compania după votul din comisie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor