Deputatul PSD Alfred Simonis, care îndeplinește funcția de președinte interimar al Camerei Deputaților, a prezentat luni un proiect de lege care interzice vânzarea băuturilor energizante către minori.

Conform acestui proiect, sancțiunile pentru încălcarea acestei legi variază de la amenzi de până la 3.000 de lei, inclusiv posibilitatea suspendării activității comerciale pentru o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile.

Inițiativa propusă aduce modificări legii 61/1991 privind sancționarea comportamentelor care încalcă regulile de conviețuire socială, ordinea și liniștea publică.

Conform proiectului, se consideră contravenție acțiunea de „comercializare sau furnizare gratuită de băuturi energizante către minori de către unitățile autorizate să vândă astfel de produse.”

În proiect, băuturile energizante sunt definite ca „băuturile care conțin combinații variate de carbohidrați, vitamine, minerale și două sau mai multe substanțe, cum ar fi cafeina, taurina, carnitina, guarana, glucuronolactona și alți compuși cu efect stimulant asupra sistemului nervos central.”

Conform acestei propuneri legislative, încălcarea interdicției de a vinde sau furniza băuturi energizante minorilor poate atrage sancțiuni sub formă de amendă, cuprinse între 100 și 500 de lei. În cazul recidivei, poate fi dispusă și suspendarea activității comerciale pentru o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile.

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *