logo
RNTV Live

Calificare pierdută dramatic, poate chiar nedrept! (GALERIE FOTO)

FOTBAL:PETROLUL PLOIESTI-CS MIOVENI, CUPA ROMANIEI (24.10.2017)
Cristian Anghelescu

Calificare pierdută dramatic, poate chiar nedrept! (GALERIE FOTO)

Vreme câinoasă, rece, cu stropi de ploaie aduși de vânt care ajungeau inclusiv la masa presei. Ingrediente care au alungat, cel mai probabil, mulți dintre suporterii care veneau la întâlnirea cu favoriții. Iar astăzi, la ora meciului, chiar dacă venea o reprezentantă a eșalonului doi, doar circa 2000 de oameni au ajuns la meci…

Meciul în sine

Partida a debutat, practic, cu “lupii” în atac Tudor Saim fiind extrem de aproape de fericire încă din minutul 2. Atunci, în urma unei centrări de calitate venită de la Ciocâlteu, acesta a reluat cu capul, mingea ocolind de puțin butul din stânga lui Croitoru.

Apoi, vreme de 20 de minute, ambele echipe au încercat să câștige cât mai multe spații, oaspeții părând că stăpânesc jumătatea terenului. Ei au ratat o bună ocazie de gol la șutul deviat al lui Negoiță, “căpitanul” Ayza (23) trimițând mingea aproape de rădăcina butului stâng!

După alte cinci minute, Ciocâlteu a avut mare ocazie de a deschide scorul, balonul trimis de acesta fiind respins de pe linia porții de către Ichim! La această fază, Alex a reușit să-l depășească în dribling pe portarul Croitoru dar și-a închis unghiul și nu a mai putut reuși golul!

Oaspeții au trecut la conducere în minutul 36 atunci când vârful NĂSTĂSIE a reluat cu capul balonul centrat excelent de către Pirtea: 0-1! Atacant care a trecut extrem de lejer de Velisar…

După alte câteva momente, la centrarea lui Chindriș, Ciocâlteu a ratat voleul de la 8 metri alunecând exact… când nu trebuia! Același Ciocâlteu a mai avut o șansă de a marca, imediat, dar portarul oaspeților a respins cu greutate, în lateral!

Cu două minute înainte de finalul primei reprize, Cl. Tudor a fost aproape de un golazzo, “foarfeca” acestuia fiind respinsă cu mare greutate, din plonjon, de excelentul Croitoru!

O repriză în care, fără nicio exagerare, unii au jucat și alții au marcat!

Mitanul secund

Mitanul secund a debutat cu echipa argeșeană în ofensivă, Andor (47) trimițând o “rachetă” de la 30 de metri, din fericire pentru gazde pe lângă!

După șase minute, la centrarea lui Cl. Tudor, Arnăutu a reluat cu capul din 8 metri dar balonul a căzut pe plasă!

În minutul 68, după un șut din unghi al lui Ciocâlteu, portarul Croitoru a respins în față și Catană a marcat. Gol anulat, din păcate pentru “lupi”, asistentul Vătămanu semnalizând un ofsaid milimetric… Fază extrem de controversată, dezavuată de întreaga asistență.

În minutul al doilea din cele patru arătate de arbitru, la centrarea lui Saim, VINTILĂ a marcat pentru speranță: 1-1! Lovitura de cap a acestuia a condus mingea în bara de sus iar de acolo, providențial, balonul a sărit exact în el! Ulterior, pe fazele reluate ale televiziunilor, s-a văzut că Vintilă a reușit golul ajutându-se de mână! Dar, în dinamica fazei, absolut nimeni nu a observat infracțiunea devoalată doar de… înregistrări!

Prelungirile speranței

Ajunse la prelungiri, ambele formații au încercat să dea lovitura de final.

În prima repriză, Neagoe (91) și Năstăsie (96) l-au întins serios pe Bolboașă, portarul “lupilor” fiind un adevărat înger păzitor! Iar în debutul celei de-a doua, complet bezmetic, Neagoe a faultat la mijlocul terenului lăsându-și echipa în inferioritate!

În minutul 111, după  o centrare a lui Ciocâlteu, juniorul Lambru a ratat ocazia meciului! Dintr-un metru, pe plonjon, acesta a “reușit” să trimită mingea peste poartă! Acesta a fost aproape de golul vieții (117) mingea șutată de la 25 de metri plesnind “transversala”!

Pe contră, în ultimul minut, Neacșu a ajuns singur la 16 metri dar… a tras într-o brazdă “răsărită” providențial!

S-a ajuns la penaltiuri 

Pentru gazde au marcat: Cl. Tudor, N. Popescu, Stănescu. Au ratat: Ciocâlteu, Velisar.

Pentru oaspeți au reușit să marcheze: Năstăsie, Negoiță, Stoica, Neacșu. A ratat: Gugu

Accidentările survenite în primele minute ale reprizei secunde (Prunescu și Frâncu) crează fiori pentru meciul de campionat, de vineri.

Casetă

Petrolul Ploiești – FC Mioveni 4-5 (1-1, 1-1, 0-1)

Stadion: “Ilie Oană” Ploiești. Spectatori: circa 2500. Marcatori: Vintilă (90+2)/ Năstăsie (36)

Petrolul Ploiești: Bolboașă – Catană, Prunescu (51 Stănescu), Frâncu (71 Vintilă), Velisar – Chindriș, Olaru – Ciocîlteu, Cl. Tudor, Saim Tudor (100 Lambru) – Arnăutu (64 N. Popescu). Antrenor: Octavian Grigore.

CS Mioveni: Croitoru – Tirică, Gugu, Ichim, Ed. Stoica – Negoiță, Andor (70 Neagoe) – Pirtea (102 Neacșu), Florescu (62 Trașcă), Ayza (cpt.) (81 Rădescu) – Năstăsie. Antrenor: Gheorghe Mihali.

Cartonașe galbene: Catană (75), Vintilă (105)/ Ayza (44), Neagoe (76,106), Croitoru (79), Gugu (98), Negoiță (116)

Cartonaș roșu: Neagoe (106)

Au arbitrat: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe) – Cosmin Vătămanu și Alexandru Midvichi (ambii din București).

Observatori: Florin Hîncu (Brașov) și Adrian  Matei (Berceni – Ilfov)

sursa foto: sportpictures

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor