Guvernul României a aprobat calendarul alegerilor pentru anul 2024, stabilind datele pentru alegerile prezidențiale și parlamentare. Astfel, primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 24 noiembrie, urmat de alegerile parlamentare pe 1 decembrie, iar al doilea tur al prezidențialelor va fi pe 8 decembrie.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale începe pe 25 octombrie și se încheie pe 23 noiembrie, la ora 7:00. Candidații trebuie să depună cererile până pe 5 octombrie, iar până pe 6 octombrie, Biroul Electoral Central va verifica declarațiile de integritate ale acestora. Primarii vor anunța locurile de vot și delimitarea secțiilor până pe 9 octombrie, iar campania electorală pentru al doilea tur va începe pe 29 noiembrie și se va termina pe 7 decembrie.

Votarea va avea loc în două zile pentru alegătorii din străinătate: 22 și 23 noiembrie, iar în țară, pe 24 noiembrie și 8 decembrie. Contestațiile pot fi depuse până la 26 noiembrie pentru primul tur și până la 10 decembrie pentru al doilea tur. Rezultatele finale vor fi validate de Curtea Constituțională și publicate în Monitorul Oficial după 12 decembrie.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews