logo
RNTV Live

Căldura crescută a forțat 33 de milioane de copii să părăsească școlile din Bangladesh, aceasta urcând la 42°C

c1_2564979_230507081544
Constantin Corina

Căldura înspăimântătoare a determinat 33 de milioane de copii să-și întrerupă cursurile în Bangladesh, întrucât temperaturile din unele regiuni ale țării au depășit pragul de 42°C (108 F). Școlile și colegiile vor fi închise până cel puțin pe 27 aprilie.

Aceasta este a doua oară consecutivă când autoritățile au luat o astfel de decizie din cauza vremii extreme.

„Copiii din Bangladesh sunt printre cei mai săraci din lume, iar închiderile școlilor cauzate de căldură ar trebui să tragă un semnal de alarmă pentru noi toți”, a declarat Shumon Sengupta, directorul Salvați Copiii din Bangladesh.

Miercuri, mii de musulmani din țară s-au adunat în moschei și în câmpuri rurale pentru a implora ploaia să vină. “Viața a devenit insuportabilă din cauza lipsei ploilor… Oamenii săraci suferă enorm”, a declarat clericul islamic Muhammad Abu Yusuf pentru agenția de presă AFP.

Domnul Yusuf a condus miercuri o slujbă de rugăciune de dimineață pentru aproximativ 1.000 de credincioși în partea centrală a capitalei Dhaka.

Autoritățile meteorologice din Bangladesh prognozează că căldura extremă va persista cel puțin încă o săptămână.

Spitalele și clinicile au fost avertizate să se pregătească pentru o creștere a numărului de pacienți afectați de boli legate de căldură, cum ar fi febra și durerile de cap.

Ministrul Sănătății, Samanta Lal Sen, a declarat la începutul acestei săptămâni că pacienții cu insolație vor fi internați în secții cu aer condiționat.

“Este imperativ ca liderii să ia măsuri urgente pentru a reduce temperaturile ridicate și să implice copiii – în special cei afectați de sărăcie, inegalități și discriminare – în procesul de luare a deciziilor și în finanțarea schimbărilor climatice”, a subliniat domnul Sengupta.

Unicef a avertizat, de asemenea, cu privire la “riscurile grave” pe care aceste temperaturi ridicate le prezintă copiilor mici, în special nou-născuților și sugarilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor