logo
RNTV Live

Călătorii gratuite în UE! Înscrierile au început!

calatorii gratuite sursă fot InfoPrut
Erika Stoica

Călătorii gratuite în UE! Înscrierile au început!

Programul de călătorii gratuite în UE se adresează persoanelor care au 18 ani care sunt rezidenți legalI într-un stat membru al UE sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+?. Inițiativa DiscoverEU face acum parte din familia programului Erasmus+!

Comisia Europeană a lansat înscrierile de primăvară DiscoverEU. Concret, 35.000 de tineri vor primi un permis gratuit de călătorie de cale ferată cu care pot explora Europa, scrie presa internațională, conform unui raport.

Runda de înscrieri a început miercuri, la ora 12:00 și se va încheia pe 29 martie, la ora 12:00.

Cine poate participa

Candidații selectați născuți în perioada 1 iulie 2004-30 iunie 2005 vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024.

Participanții selectați vor primi un card european de tineret DiscoverEU, care le va permite să beneficieze de reduceri la vizite culturale, activități de învățare, sport, transport local, cazare, masă etc.

Condiții

Pentru a fi eligibil, trebuie:

  • să te fi născut între 1 iulie 2004 (inclusiv) și 30 iunie 2005 (inclusiv)
  • să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului legal de ședere
  • să fii cetățean sau rezident legal * într-una din următoarele țări: 

          – unul din statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv țările și teritoriile de peste mări (TTPM) sau 
          – una din țările terțe asociate la programul Erasmus+: Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia. 

Pentru mai multe informații, a se vedea secțiunea 2. „Solicitanți eligibili”.

Apoi va trebui să răspunzi la un quiz (cu excepția cazului în care te-ai înscris ca membru al unui grup).

Dacă ești selectat, poți călători pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024

Dacă suferi de un handicap sau de probleme de sănătate care îți îngreunează călătoria, vei primi asistență și sprijin. Consultă rubrica Întrebări și răspunsuri (C.13) pentru a afla mai multe.

Nu ai vârsta necesară pentru a te înscrie la această rundă? Nu-ți face griji! Se organizează și alte runde, în primăvara și în toamna fiecărui an.

Pentru a putea câștiga un permis de călătorie, tinerii sunt invitați să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, să răspundă la un quiz alcătuit din 5 întrebări și la încă o întrebare suplimentară (drept criteriu de departajare în caz de scoruri egale).

Odată selectat, agențiile naționale Erasmus+ te vor ajuta să înveți și să-ți creezi conexiuni, organizând reuniuni pentru pregătirea călătoriei și întâlniri între participanți.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor