Vizitatorii care calca pragul Muzeului Judetean de Stiinte ale Naturii Prahova sunt invitati sa experimenteze o calatorie in adancurile Pamantului.  Cum este posibil acest lucru? Ei bine, prin intermediul expozitiei “Calatorie in lumea agatelor”. Pietre rare, precum cuart, calcit ori gips scoase din miezul pamantului, expuse laolalta cu unelte de agate vechi si de peste 8000 de ani.

Ploieștenii si nu numai pot avea parte de o experienta inedita, mai exact o calatorie in adancurile Pamantului. Muzeul Judetean de stiinte ale naturii Prahova gazduieste pana pe data de 16 septembrie expozitia CĂLĂTORIE ÎN LUMEA AGATELOR. Sunt expuse flori de mina: cuart, calcit, ori gips din zona Baia Mare.

36 de piese din patrimoniul muzeal, scoase din nesecata resursa de comori din adancuri, sunt expuse pana pe 16 septembrie, la Muzeul Judetean de Stiinte ale Naturii Prahova. Toate sub denumirea ”Calatorie in lumea agatelor”.

Muzeul Judetean de Stiinte ale naturii Prahova a vernisat expozitia ”Calatorie in lumea agatelor”.

Spectaculoasele pietre semipretioase de agat reprezinta practic o varietate de cuart cristalizat, alcatuita din paturi succesive de toate culorile.

Spectaculoasele pietre semipretioase  pot fi gasite in diverse forme si culori.

Expozitia reprezinta o prelungire a secției de la Cheia, Muzeul Flori de Mină, care gazduieste piese rare, dovada ca pamantul inca ascunde comori rare, de o valoare inestimabila.

Expozitia poate fi gasita in cadrul muzeului de stiinte ale naturii din Ploiesti pana pe data de 16 septembrie.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *