Elevii din medii dezavantajate socio-economic, grupuri vulnerabile sau cu probleme medicale beneficiază, și în acest an școlar, de burse sociale în valoare de 300 de lei pe lună. Noutatea pentru 2024-2025 este legată de elevii din familii monoparentale, pentru care bursele vor fi condiționate de venitul familiei. Doar cei proveniți din familii cu un venit mediu net lunar per membru de familie mai mic de 50% din salariul minim net pe economie vor primi ajutorul financiar.

Cu un salariu minim net de aproximativ 2300 de lei (după creșterea salariului minim brut la 3700 de lei începând cu 1 iulie 2024), acest plafon devine un criteriu esențial pentru acordarea burselor sociale. De asemenea, bursele pentru elevii orfani și cei cu afecțiuni medicale se vor acorda fără a ține cont de veniturile părinților.

Un alt aspect important al programului de burse sociale este legat de prezența la școală. Elevii care înregistrează 10 sau mai multe absențe nemotivate într-o lună nu vor primi bursa pentru luna respectivă. Această măsură vizează stimularea frecventării școlii și reducerea absenteismului.

Plata burselor sociale se va face până pe data de 20 a fiecărei luni.

Anul trecut, în Prahoba au fost acordate 41.889 de burse școlare, cele mai multe fiind burse sociale (21.085).

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews