Franţa Armata Română. Ministrul economiei, Mihai Fifor, în vizită în Prahova/ sursa ziare.com

Ministerul Apărării din Bulgaria a prezentat o propunere de actualizare a Planului de dezvoltare a forțelor armate pentru anul 2026. Raportul ministrului apărării, Todor Tagarev, către Consiliul de Miniștri, a fost publicat pe site-ul oficial al ministerului său.

Planul 2026 definește structura funcțională și organizatorică, organele de conducere, subordonarea, efectivele, desfășurarea, armamentul, echipamentele și resursele materiale ale Forțelor Armate. Potrivit acestui plan, la fiecare doi ani (în 2023 și 2025) se va efectua o evaluare a implementării, iar în funcție de gradul de realizare, se va evalua necesitatea unei actualizări în etape ulterioare.

Principalele propuneri vizează optimizarea structurilor Forțelor Armate în legătură cu primirea așteptată a primelor avioane de luptă F-16 Block 70 în 2025.

Această propunere urmărește optimizarea structurilor prin modificări organizatorice și de personal în 2023, pentru a se pregăti pentru primirea primului avion F-16 Block 70 în 2025. De asemenea, se prevede formarea unei structuri unificate de protecție și securitate a forțelor prin înființarea unei escadrile de protecție a forțelor, adaptarea comenzii și controlului în cadrul Comandamentului de sprijin logistic și îmbunătățirea sprijinului logistic pentru a asigura îndeplinirea angajamentelor asumate de Ministerul Apărării în cadrul participării Bulgariei la Unitatea de Integrare a Forțelor NATO și la Inițiativa Multinațională de Depozitare a Munițiilor.

Propunerea prevede, de asemenea, o reorganizare cu creșterea numărului de membri ai Forțelor Armate, precum și o intensificare a controalelor asupra șoferilor și o majorare semnificativă a testării probelor de sânge pentru depistarea concentrației de alcool și droguri, efectuate de Academia de Medicină Militară (AMM).

Modificările cuprind și creșterea pregătirii cadeților prin transferul de aeronave de la Forțele Aeriene la Academia Militară G. Benkovski și actualizarea planului în ceea ce privește modificările în distribuția armamentului esențial și a echipamentului de luptă în cadrul Forțelor Armate.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *