Cadourile pentru cei mici de Craciun nu pot lipsi de sub brad. Potrivit unui studiu realizat recent, bugetul mediu pentru cadoul unui copil in perioada sarbatorilor de iarna se situeaza in jurul sumei de 195 de lei in mediul urban. In familiile cu mai multi copii, bugetul scade insa pentru fiecare membru. Parintii aleg jucarii, dulciuri sau hainute. Fata de ce primesc, insa unii copii si-ar dori un animal de companie sau chiar bani.

Clubul Copiilor a desfașurat recent un studiu pentru a afla care este bugetul de cadouri în anul 2023, cum s-a schimbat acesta față de anul trecut, ce-și doresc cel mai mult copiii și dacă aceste așteptări sunt satisfăcute de cei mari. În ciuda creșterii prețurilor, bugetul alocat cadourilor de sărbători rămâne neschimbat față de anul trecut pentru majoritatea românilor din mediul urban. În schimb, un sfert dintre părinții chestionați au răspuns că vor reduce bugetul de cadouri anul acesta, iar 14% au spus că îl vor crește.

Potrivit studiului amintit, bugetul mediu pentru cadoul unui copil în perioada sărbătorilor de iarnă se situează în jurul sumei de 195 de lei. În familiile cu doi copii, bugetul per copil scade la 182 lei, iar în familiile cu trei sau mai mulți copii, acesta ajunge la 139 lei. Cele mai populare cadouri în rândul părinților sunt jucăriile, cărtile, jocurile, hainele și accesoriile vestimentare și dulciurile. Copiii își doresc în mare parte aceleași lucruri, cu câteva diferențe notabile: 13% vor un animal de companie, iar 8% preferă banii. Pentru adolescenți, hainele și accesoriile devin cadouri de top.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *