Sursă foto: ARENA Constructiilor

Cristian Pistol, șeful CNAIR, a declarat că orașul Buftea va beneficia de primul pasaj pietonal subteran din România. Documentația necesară pentru atribuire a fost trimisă miercuri la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) pentru avizare, potrivit News.ro.

„Va fi construit primul pasaj pietonal subteran în orașul Buftea (jud. Ilfov)! Am transmis astăzi la ANAP, spre avizare, documentația necesară atribuirii contractului pentru proiectarea și execuția acestui obiectiv”, a declarat Pistol.

Pasajul, situat la intersecția DN1A cu Bulevardul Mihai Eminescu, va contribui la fluidizarea traficului și va spori siguranța în zonă. Proiectul include două zone de acces acoperite, echipate cu două ascensoare exterioare, două scări rulante și două scări fixe.

Finanțat prin PNRR, contractul prevede două luni pentru proiectare și opt luni pentru execuție, totalizând zece luni de la data emiterii ordinului de începere. După validarea documentației de atribuire, va fi publicat anunțul de participare la licitație, care va stabili data limită pentru depunerea ofertelor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews