logo
RNTV Live

Bucureștiul este sub ochii Gărzii de Mediu! Aceștia vor să amendeze primăria din cauza poluării

taxa de mediu Taxa de Mediu, reintrodusă sursa foto ProMotor
Constantin Corina

Garda de Mediu propune o amendă de 100.000 de lei pentru Primăria Capitalei, acuzată de lipsa unui plan eficient împotriva poluării în București, conform indicelui publicat de AerLive duminică.

„Cauzele principale sunt constituite din trafic. Dacă ne uităm pe monitorizarea de la Agenția de Protecția Mediului, vedem că cel mai poluat aer îl avem în vestul Bucureștiului și în nord, zonele Pipera și Giulești. Știm cum e situația traficului din zona respectivă. Garda de Mediu a stabilit 7 măsuri. PMB trebuia să realizeze un plan de măsuri urgente, cu efect în reducerea emisiilor de pulberi de suspensie generate de traficul rutier, cu precădere de traficul greu, inclusiv prin restricționarea traficului dacă sunt creșteri sau depășiri ale valorilor limită”, a explicat Corlan.

România se află pe locul 8 în UE în privinţa deceselor provocate de poluare, cu aproximativ 30.000 de victime anual, conform Agenţiei Europene de Mediu. Locuitorii zonelor cu poluare gravă vor putea cere despăgubiri pentru daunele aduse sănătăţii din cauza inacţiunii autorităţilor publice, conform unui acord UE.

  • Cancerul pulmonar și aerul poluat sunt strâns legate prin expunerea la substanțe toxice și particule fine din aer. Poluanții atmosferici, cum ar fi particulele fine, oxizii de azot și compușii organici volatili, sunt inhalate și pot pătrunde în plămâni, afectând celulele și potențialul lor de a se dezvolta în cancer pulmonar.

Singurul lucru pe care l-a făcut Primăria Capitalei a fost să obiecteze la măsurile pe care le-m impus. Probabil că PMB va avea sancțiune 100 de mii de lei din partea Gărzii Naționale de Mediu. – a adăugat Corlan pentru Digi24.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor