logo
RNTV Live
tymbark

Bucureștenii vor avea acces la informații privind calitatea aerului

203326-importanta-aerului-curat-pentru-sanatate
Constantin Corina

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a fost lansat site-ul infoaer.pmb.ro. Pe acesta bucureștenii pot vedea datele înregistrate de cei 44 de senzori pentru monitorizarea calității aerului și datele măsurate cu autolaboratorul PMB.

„Am lansat site-ul infoaer.pmb.ro. Acesta este primul pas al campaniei de comunicare şi conştientizare în domeniul calităţii aerului, pe care Primăria Capitalei o lansează pentru ca bucureştenii să aibă acces în timp real la informaţiile referitoare la calitatea aerului din oraş. De asemenea, aici se regăsesc informaţiile privind strategiile, programele şi proiectele pe care le derulăm pentru îmbunătăţirea calităţii aerului”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.

„Printre poluanţii măsuraţi se numără particulele în suspensie PM10, PM2,5 şi PM1, dioxidul de azot (NO2), ozonul (O3) şi hidrogenul sulfurat (H2S). Scopul acestor campanii de măsurări este de a identifica mai bine sursele de poluare, astfel încât Primăria Municipiului Bucureşti să stabilească cele mai eficiente măsuri de reducere a concentraţiilor de poluanţi din aer. Senzorii au fost primiţi cu titlu gratuit, în cadrul Parteneriatului pentru oraşe sănătoase, prin protocolul încheiat cu Vital Strategies în anul 2022. Aceştia au fost amplasaţi în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis în 44 de locaţii din întregul oraş, la spitale şi unităţi de învăţământ”, a precizat Nicuşor Dan.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor