logo
RNTV Live

Bridgit Mendler, actrița din serialul ,,Baftă, Charlie!” a devenit CEO al unui startup spațial

MV5BOTAwOTgyNDM1NF5BMl5BanBnXkFtZTgwMzgwMjg3MjE@._V1_FMjpg_UX1000_
Constantin Corina

Bridgit Mendler, o cântăreață și actriță în vârstă de 31 de ani, cunoscută pentru rolul lui Teddy Duncan în serialul original Disney Channel Good Luck Charlie, a anunțat săptămâna aceasta pe X, că intră pe un teritoriu neexplorat: lansează în California- pornire de date prin satelit, numită Northwood Space.

Mendler va fi CEO al companiei, iar soțul ei, Griffin Cleverly, cu care s-a căsătorit în 2019, va prelua rolul de director de tehnologie. ‘Așteptați-vă la neașteptat!’, a scris ea pe X, răspunzând unui reporter CNBC care a dat vestea.

Ari Eisenstat, directorul programului spațial pentru viitorul Festival Eclipse din Texas, spune că incursiunea lui Mendler în știință „este un exemplu minunat de trecere a spațiului din domeniul guvernelor pentru a deveni accesibil tuturor”. Eisenstat adaugă că ar trebui să urmărim cu toții „generațiile tinere pentru a vedea diverși antreprenori creând impact social, economic și de mediu în comunitatea spațială”.

Investitorii au investit deja 6,3 milioane de dolari (4,9 milioane de lire sterline) în finanțare de început în companie, potrivit postării lui Mendler pe X, în care ea a spus că speră să creeze „o autostradă de date între Pământ și spațiu”. Mendler a continuat: „Avem mult de lucru în fața noastră, dar aceasta este partea distractivă”.

“Mendler va fi CEO al companiei, iar soțul ei, Griffin Cleverly, cu care s-a căsătorit în 2019, va prelua rolul de director de tehnologie. ‘Așteptați-vă la neașteptat!'”, a scris ea pe X, răspunzând unui reporter CNBC care a dat vestea.


În ceea ce privește Northwood Space, care își propune să producă în masă antene mari de sol care să se conecteze la sateliții din spațiu, reprezentanții startup-ului scriu: „Drumul slăbit cu o singură bandă pentru date spațiale trebuie să se adapteze la o autostradă cu zece benzi care direcționează traficul continuu prin Glob.” Și, ca femeie în știință, care și-a schimbat cariera pentru a-și urma visul, Mendler ar putea inspira probabil alte femei să facă pivoți în carieră în timp util.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor