Brian May, chitaristul trupei Queen, a fost implicat într-un nou proiect alături de NASA, contribuind la aducerea pe Pământ a primei mostre de asteroid.

Brian May nu este doar un muzician și compozitor celebru, ci și astrofizician. A obținut doctoratul în astrofizică de la Imperial College London în 2007. May și-a reluat studiile în 2006 și a susținut examenul de doctorat în 2007 cu o teză despre praful zodiacal.

Brian May este si un expert în stereoscopie și a colaborat cu NASA și ESA la diverse proiecte, avand un rol crucial în misiunea OSIRIS-REx, ajutând la identificarea unui loc sigur pentru aterizare și colectarea mostrelor de pe asteroidul Bennu.

„Salut, NASA și iubitorii de spațiu! Sunt Brian May de la Queen, mândru membru al echipei OSIRIS-REx. Îmi pare rău că nu pot fi cu voi, dar inima mea este alături de această misiune impresionantă. Felicitări pentru succesul recuperării mostrei! Dumnezeu să vă binecuvânteze!” OSIRIS-REx a încheiat o misiune de șapte ani, aducând mostre de pe asteroidul Bennu pe Terra pentru cercetare globală.

Praful și fragmentele de rocă pe care cercetătorii sunt nerăbdători să le vadă vor fi împărțite și trimise peste tot în lume iar echipa misiunii NASA va avea acces la cea mai mare cantitate. În jur de 4% vor merge la agenția spațială canadiană, iar 0,5% către cea japoneză, în schimbul unor mostre trimise către NASA de la misiunea Hayabusa-2.

De asemenea, o parte din material va ajunge și la o instalație securizată din New Mexico. Cercetătorii din toată lumea vor putea, de asemenea, să solicite material

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *