Sursă foto: World Health Organization (WHO)

Potrivit datelor furnizate de Agenția britanică pentru securitatea sănătății (UKHSA), o variantă nouă a coronavirusului, denumită științific EG.5.1 și derivată din varianta omicron, reprezintă deja aproximativ unu din șapte cazuri noi înregistrate în Marea Britanie.

Această variantă a fost atent monitorizată de către UKHSA la nivel național, mai ales că numărul de cazuri s-a înmulțit în diverse părți ale lumii, în special în Asia. La data de 31 iulie, aceasta a fost oficial clasificată ca o nouă variantă.

În ultimele săptămâni, aproximativ unu din nouă cazuri din Marea Britanie a fost asociat cu această variantă EG.5.1, conform informațiilor furnizate de SkyNews.

Potrivit celor mai recente date disponibile, această variantă reprezintă acum aproximativ 14,6% din cazuri, fiind a doua cea mai răspândită variantă în Regatul Unit. Există indicii că aceasta se răspândește rapid și ar putea contribui la recenta creștere a numărului de cazuri și de internări în spital.

Pe fondul acestor evoluții, ratele de infectare cu Covid-19 continuă să crească în Marea Britanie. Potrivit UKHSA, acestea au crescut de la 3,7% din 4.403 de cazuri respiratorii săptămâna precedentă la 5,4% din 4.396 în această săptămână. De asemenea, rata de internare în spital cu Covid-19 a crescut la 1,97 la 100.000 de locuitori, în comparație cu 1,17 la 100.000 în raportul anterior al UKHSA.

Oficialii sunt în atenție și monitorizează cu atenție această evoluție, întrucât numărul cazurilor de Covid continuă să crească.

Dr. Mary Ramsay, șefa departamentului de imunizare din cadrul UKHSA, a declarat că s-a observat o ușoară creștere a ratei de internare în spital, în special în rândul persoanelor în vârstă. Cu toate acestea, nivelurile generale de internare și cele la terapie intensivă rămân încă reduse.

În contextul acestor aspecte, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a început să monitorizeze varianta EG.5.1 în urmă cu aproximativ două săptămâni. Cu toate că vaccinurile și imunitatea dobândită în urma unei infecții anterioare oferă o protecție mai bună, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că este important să nu scădem garda.

Tedros Ghebreyesus a recomandat persoanelor cu risc ridicat să continue să poarte măști în locurile aglomerate, să se vaccineze cu rapelul recomandat și să asigure o bună ventilație în interior. Totodată, el a îndemnat guvernele să mențină și să consolideze sistemele dezvoltate pentru gestionarea pandemiei de Covid-19.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *