Featured Video Play Icon

Guvernul Romaniei a adoptat o noua ordonanta de urgenta prin care reglementeaza o serie de masuri fiscal-bugetare. Propunerea Ministerului Finantelor are scopul de a veni in sprijinul contribuabililor corecti.

Contribuabilii care au toate taxele achitate la timp vor primi bonificatii din partea statului. Aceasta este una dintre noile masuri ale Ordonantei de Urgenta care a fost adoptata de Guvernul Romaniei la propunerea Ministerului Finanțelor.

Astfel,  pentru a veni în sprijinul contribuabililor bun-platnici și recompensarea acestora pentru conformarea voluntară la plată se va acorda o bonificație de 3% din impozitul pe profit anual și din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, aferente anului fiscal 2024.

Facilitatea se acordă din oficiu de către ANAF, prin emiterea unei decizii și în situația respectării condițiilor prevăzute de actul normativ. Sumele care fac obiectul bonificației nu se restituie, ci se utilizează pentru compensarea cu obligațiile fiscale ale contribuabilului.

By Costin