Featured Video Play Icon

Saloanele in care stau bolnavii, din cadrul Spitalului Municipal Campina sunt adevarate cuptoare. Aerul este irespirabil, iar singura solutie gasita de conducerea unitatii medicale au fost dozatoarele cu apa. Totul din cauza unui litigiu financiar intre primarie si o firma care trebuia sa instaleze un nou sistem de climatizare. Lucrarile sunt sistate de trei luni, iar primaria mare are de dat bani pentru alte lucrari efectuate in acest an.

Desi sufera de diverse patologii, pentru care au fost internati, pacientii Spitalului Municipal Campina mai au de trecut un test de foc. Cel al rezistentei in fata temperaturilor caniculare, din cauza lipsei climatizare din saloane.

Motivul lipsei aerului conditionat in unitatea medicală este legat de un litigiu financiar dintre primaria Campina si o companie constructoare. Totul dupa ce spitalul a accesat un program de „creștere a eficienței energetice”, finanțat din fonduri europene. Firmsa care a obtinut contractul trebuia să pună în funcțiune un nou sistem de climatizare pentru spital, doar ca lucrările sunt sistate de trei luni.

Intr-o informare primita de catre primaria Campina, din partea firmei se arata ca lucrările de execuție sunt în acest moment sistate începând cu  22 mai, anul acesta deoarece Primăria Municipiului Câmpina nu face demersurile necesare încheierii unui act adițional de contract care trebuia trebuia încheiat încă din decembrie 2023. Fara acest document constructorul nu poate incasa banii pe lucrarile deja efectuate.

Este greu de spus cat de repede poate fi remediata problema, tinand seama ca societatea care executa lucrarile nu s-a încadrat în data limită a contractului. In plus, toate serviciile prestate pana in prezent, de la inceputul anului, trebuiesc platite din bugetul local.

By Costin