Bojdeuca lui Ion Creangă și zona expozițională adiacentă au înregistrat o impresionantă cifră de peste 2.200 de vizitatori în primele trei zile de la redeschidere, beneficiind de acces gratuit în această perioadă. Publicul a avut ocazia să participe la evenimentele artistice desfășurate în amfiteatrul complexului muzeal, contribuind la atmosfera culturală și artistică animată.

În comunicatul emis de Consiliul Județean Iași, președintele CJ, Costel Alexe, subliniază importanța restaurării Bojdeucii și a întregului Ansamblu Muzeal „Ion Creangă”. Apreciază interesul publicului pentru redescoperirea căsuței în care a locuit marele povestitor și evidențiază semnalul că Bojdeuca va rămâne un simbol al Iașului cultural.

Bojdeuca din Ţicău a fost închisă în ianuarie 2022 pentru restaurare, fiind inclusă în proiectul „Călător pe Meridiane Culturale”. Începând cu 15 decembrie, complexul muzeal este deschis pentru vizitare de marți până duminică, între orele 10:00 și 17:00.

Critici au apărut în spațiul public cu privire la modul în care a fost restaurată Bojdeuca, inclusiv din partea conducerii Academiei Române. Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a dispus verificări atât pe linie administrativă, cât și privind calitatea artistică a lucrărilor, în urma criticilor apărute în spațiul public.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *