WorldAtlas

Misterul din jurul unui proiect de transformare a terenurilor agricole într-un nou oraș verde în California este dezvăluit.

„Mega-orașul” este creația unui dezvoltator începător susținut de unele dintre cele mai proeminente nume din Silicon Valley.

Vineri, New York Times a raportat că mai mult de 100 de achiziții inexplicabile de terenuri de către o entitate numită Flannery Associates LLC au fost făcute de Jan Sramek, un fost comerciant Goldman Sachs în vârstă de 36 de ani, susținut cu 800 de milioane de dolari de la unele dintre cele mai mari industrie a tehnologiei. investitori.

Printre aceștia se numără fostul președinte al Sequoia Capital, Mike Moritz, co-fondatorul LinkedIn Reid Hoffman, capitaliștii de risc Marc Andreessen și Chris Dixon, Laurene Powell Jobs și alții.

După cum a raportat The Times, Moritz a propus un concept inovator de dezvoltare urbană care ar putea incorpora noi abordări ale proiectării, construcției și guvernării, toate la o distanță rezonabilă de condus de San Francisco și Silicon Valley.

Sramek nu a răspuns solicitărilor de comentarii. Reprezentanții investitorilor, inclusiv Andreessen și Dixon, fie au ales să nu ofere o declarație, fie nu au răspuns întrebărilor.

Potrivit înregistrărilor depuse la biroul secretarului de stat din California, Flannery și-a listat afacerea ca agricultură și a fost încorporată ca societate cu răspundere limitată în Delaware.

La începutul acestui an, rapoartele din presa locală au remarcat că Flannery a achiziționat un total de 52.000 de acri, ceea ce îl face cel mai mare proprietar de teren unic din județul Solano.

„Suntem mândri să fim parteneri într-un proiect care urmărește să ofere locuitorilor din județul Solano acces la locuri de muncă bine plătite, locuințe la prețuri accesibile, energie curată, infrastructură durabilă, spațiu deschis și un mediu sănătos”, a spus, Brian Brokaw, purtător de cuvânt al Flannery, într-o declarație trimisă prin e-mail.

„Suntem încântați să începem să lucrăm cu rezidenții și aleșii și că vor începe întâlnirile la începutul săptămânii viitoare.”

Într-un interviu de vineri, Garamendi a spus că procesul complex de zonare și dezvoltare din California face puțin probabil ca Flannery să poată adopta o inițiativă susținută de alegători, necesară conform legii statului, pentru a construi mii de unități de locuințe, drumuri, apă sanitară și alte infrastructuri pe terenurile utilizate în prezent, pentru agricultura si energia eoliana.

„Orice dezvoltator care ar fi avut vreun simț nu ar fi petrecut patru ani cumpărând în secret terenuri și dând în judecată proprietarii locali. Ar fi petrecut patru ani lucrând cu interesele comunității locale pentru a dezvolta o propunere care să fie benefică comunităților și statului.”, a spus el.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *