logo
RNTV Live

Bitcoin a atins un nou record pentru cea mai scumpă monedă viruală de până acum

screenshot_2_tt4654844
Constantin Corina

Mark Connors, director de cercetare la managerul de active digitale 3iQ Corp, a declarat că crede că bitcoin BTCUSD va ajunge probabil până la 100.000 USD înainte de următorul său eveniment de înjumătățire

Prețul Bitcoin a crescut cu peste 300 la sută din noiembrie 2022, o renaștere pe care puțini au prezis-o când prețul a scăzut sub 20.000 de dolari în acel an. Recordul său anterior a fost puțin sub 68.790 de dolari în noiembrie 2021, pe măsură ce piețele criptografice au crescut și investitorii amatori au turnat economii în monede digitale experimentale.

Creșterea recentă a Bitcoin a fost determinată de entuziasmul investitorilor pentru un nou produs financiar legat de moneda digitală.

În ianuarie, autoritățile de reglementare din SUA au autorizat un grup de companii cripto și firme financiare tradiționale să ofere fonduri tranzacționate la bursă, sau E.T.F., care urmăresc prețul Bitcoin. Fondurile oferă oamenilor o modalitate simplă de a investi pe piețele cripto, fără a deține în mod direct moneda virtuală.

Investitorii așteaptă data de 23 mai, un termen critic înainte de care SEC trebuie să decidă dacă aprobă ETF-urile spot ether.

Totuși, chiar dacă ar fi aprobat un ETF eter, „impactul asupra pieței ar putea fi minim în comparație cu bitcoin”, a menționat Thomas Tang, vicepreședinte pentru investiții la firma de risc cripto Ryze Labs.

„Acesta este doar începutul acestei piețe tare”, a spus Nathan McCauley, directorul executiv al companiei cripto Anchorage Digital, în timp ce prețurile au crescut vertiginos în această lună. “Ce-i mai bun are să vină.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor