Platforma de tranzacționare a criptomonedelor Binance concediază angajați în contextul unei anchete în curs de desfășurare a Departamentului de Justiție din Statele Unite, conform unui angajat familiarizat cu planurile companiei.
Reducerile de personal vor afecta între 1.500 și 3.000 de angajați din forța de muncă globală a Binance și vor fi finalizate până la sfârșitul anului, potrivit aceleiași surse citate de CNBC.
Wall Street Journal a raportat anterior că deja au fost concediați 1.000 de angajați, iar aceste concedieri fac parte din totalul planificat, conform sursei citate de CNBC.
Angajatul care a furnizat informațiile a solicitat menținerea anonimatului, deoarece nu este autorizat să vorbească cu presa despre chestiuni interne.
Anchetă efectuată de Departamentul de Justiție va avea probabil un impact semnificativ asupra companiei, conform aceluiași angajat citat de CNBC.
În cazul în care Binance decide să rezolve acuzațiile formulate de DOJ, s-ar putea ajunge la o plată de câteva miliarde de dolari.
Reuters a raportat că procurorii federali investighează încălcarea legilor privind spălarea banilor și acuzații de încălcarea sancțiunilor, ceea ce ar putea complica obținerea de către Binance sau fondatorul său, Changpeng Zhao, a licențelor de funcționare.
Un purtător de cuvânt al Binance a contestat informația conform căreia 3.000 de angajați vor fi afectați de concedieri, afirmând că numărul „pur și simplu nu este corect”.
Purtătorul de cuvânt a declarat: „Pe măsură ce ne pregătim pentru următorul ciclu important, a devenit evident că trebuie să ne concentrăm pe densitatea talentelor în cadrul organizației pentru a rămâne agili și dinamici. Nu este vorba despre o corectare, ci despre o reevaluare a disponibilității talentului și expertizei necesare în rolurile critice„.
Binance a întâmpinat probleme semnificative în ceea ce privește reglementarea în ultimele luni, inclusiv procese intentate de Comisia pentru valori mobiliare și bursă (SEC) și Comisia pentru tranzacții cu contracte futures pentru mărfuri (CFTC), care acuză compania de manipularea necorespunzătoare a activelor clienților și operarea unei burse ilegale și neînregistrate în SUA.
Fondatorul Binance, Changpeng Zhao, a respins în repetate rânduri preocupările cu privire la viitorul platformei de tranzacționare, chiar și după ce a fost inclus personal în procesul intentat de SEC.
Binance a suferit în mod semnificativ din cauza scrutinului din partea autorităților de reglementare, cu retrageri de sute de milioane de dolari.
De asemenea, compania a înregistrat o serie de plecări importante ale directorilor executivi.
Sursă: news.ro
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.