În ultimele 24 de ore, echipajele de poliție din țară au răspuns la peste 2.500 de solicitări ale cetățenilor, constatând peste 5.764 de fapte contravenționale, iar 397 de permise de conducere au fost reținute.

La data de 8 decembrie 2023, poliția a desfășurat acțiuni la nivel național pentru prevenirea faptelor antisociale, organizând 458 de acțiuni și intervenind la 2.544 de evenimente, dintre care 2.178 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

În aceeași perioadă, au fost depistate 33 de persoane urmărite la nivel național sau internațional, asupra cărora s-au aplicat măsuri legale. În cadrul cauzelor instrumentate, s-au luat 69 de măsuri preventive.

În contextul altor nereguli constatate, polițiștii au aplicat 5.764 de sancțiuni contravenționale, însumând 2.729.109 lei.

Mai mult, polițiștii rutieri au intensificat acțiunile pentru îmbunătățirea siguranței în trafic, constatând 86 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. În total, au fost reținute 397 de permise de conducere, dintre acestea, 76 pentru depășirea limitelor de viteză, 37 pentru conducerea sub influența alcoolului și 4 pentru consum de substanțe interzise. De asemenea, au fost retrase 208 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată la nivel național și destinată prevenirii și combaterii unor situații de risc, peste 3.600 de polițiști și jandarmi au acționat integrat pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică. S-au organizat peste 400 de filtre, verificându-se 5.916 autovehicule și legitimându-se 9.648 de persoane.

Tot în această acțiune, poliția a constatat 27 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 9 pentru conducere sub influența alcoolului și 3 pentru conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 170 de permise de conducere, 24 dintre acestea fiind pentru alcool și 42 pentru depășirea limitelor de viteză. În plus, s-au retras 120 de certificate de înmatriculare.

Prioritatea afirmată de oamenii legii legii este asigurarea siguranței cetățenilor, iar structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează constant pentru prevenirea și combaterea evenimentelor care ar putea afecta liniștea comunității.

Acțiunile pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare, anunță IGPR.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *