logo
RNTV Live

Bilanțul operațiunilor pompierilor în ultimele 72 de ore

incendiu wee
Erika Stoica

Într-un efort intens, pompierii militari au gestionat peste 3.900 de solicitări pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, au intervenit în 152 de incendii și au desfășurat alte 547 de misiuni vitale pentru protecția comunităților, în cursul ultimelor 72 de ore.

În această perioadă, echipele SMURD au oferit asistență medicală pentru aproximativ 4.000 de persoane în dificultate, în timp ce colegii lor s-au luptat cu flăcările pentru a localiza și stinge cele 152 de incendii, evitând astfel pierderi de vieți omenești și pagube materiale însemnate.

Prin cele 547 de misiuni efectuate în sprijinul comunităților, pompierii au salvat vieți și au oferit ajutor în medii ostile, iar răspunsul rapid și eficient al echipajelor operative a condus la salvarea a 30 de persoane aflate în situații critice.

De asemenea, pentru avertizarea populației, au fost transmise 44 de mesaje prin sistemul RO-ALERT, majoritatea adresându-se prezenței animalelor periculoase, în special urși, în județele Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Harghita, Maramureș, Mureș, Sibiu, Suceava, Vâlcea și Vrancea.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor